REKLAMI GEÇ

Yalnız şampiyon!

Yalnız şampiyon!

Bekillili genç karateci Mehmet Batuhan Özdemir tüm imkansızlıklara rağmen Avrupa Şampiyonu ve Dünya ikincisi olmayı başardı. Mehmet Batuhan’ın tek isteği yalnız bırakılmamak.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 25 Ağustos 2016 Perşembe, 11:31

Doğan Karate İhtisas Spor Kulübü öğrencilerinden Mehmet Batuhan Özdemir elde ettiği başarılar ile Denizli’yi gururlandırıyor. Serinhisar Anadolu Lisesi 11. Sınıf öğrencisi olan Mehmet Batuhan 7’si Türkiye derecesi olmak üzere 66 madalya sahibi bir sporcu.

2015 yılında; okullar arası, yıldızlar ve ümitler olmak üzere 3 Türkiye şampiyonluğu elde eden genç karateci, aynı yıl Zürih’te yapılan Avrupa Şampiyonası’nda Türkiye’ye ümit milliler kata branşında ilk altın madalyasını kazandırmıştı.

Avrupa Şampiyonu Mehmet Batuhan Özdemir son olarak geçen ay Trabzon’da gerçekleşen Okul Sporları Dünya Karate Şampiyonası’nda boy gösterdi. Finalde kaybederek Dünya ikinciliği unvanını elde eden Bekillili genç karateci Mehmet Batuhan Özdemir şimdi yeni şampiyonalara hazırlanıyor.

Genç sporcu önümüzdeki yıl Bulgaristan’da düzenlenecek Avrupa Şampiyonası ve Mısır’daki Dünya Şampiyonası’nda yine derece arayacak.

KİMSE DESTEK OLMUYOR
Denizli’ye bu önemli başarıları getirmesine rağmen yalnız bırakılmaktan şikayet eden sporcu, “Çalışmalarımı kulübümün çatısı altında hocam Doğan Deveci’nin kontrolünde sürdürüyorum.  Çok çalışarak Türkiye’ye yeni altın madalyalar kazandırmak istiyorum. Büyüklerimizin desteğini bekliyorum” dedi. Esnaf bir babanın iki çocuğundan biri olan Mehmet Batuhan’ın katıldığı turnuva ve organizasyon masraflarını kendisi karşılıyor. Bir süredir ailesine yük olan sporcu sporson arayışında olmasına rağmen henüz bir destek buladı.

Denizlili milli antrenör ve uluslararası hakem 6. Dan Doğan Deveci ise “Bu başarı tesadüf değil. Kulübümüz daha önce de milli takıma sporcu verdi ve pek çok başarıya imza attı. Her zaman Türk karatesine ve Türk sporuna hizmet edeceğiz. Ülkemizde maalesef karate gibi salon sporlarına katkı koyacak sponsor bulmak çok güç. Öğrencimiz de aynı sıkıntıları yaşıyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..