REKLAMI GEÇ

TAKIM İYİ OYNUYOR MU?

21 Şubat 2017 Salı

Hocanın meşhur fıkrası gibi sanki… Hani yerden bakınca başka minarenin tepesinden bakınca başka görünüyor ya…

Biz genellikle tribünde teknik adamlardan farklı şeyler görüyoruz. Yıllardır da bu iş böyledir… Hani maç sonu açıklamaları filan oluyor ya… Külahıma anlatsınlar işte… Bizce konu budur.

 

Dün Denizlispor’un maçını herkes gibi tribünde dikkatlice izledim. Hocanın maç sonunda öve öve bitiremediği futbolu ben her nedense görmedim ki bu da normaldir.

Bizim gerek içerde gerek dışarıda kazandığımız maçlarda da hep kırılma anlarımız vardı. 3 gollü net skorlarda bile bıçak sırtıydı durum… Siz neyi görmek istiyorsanız onu görürsünüz…
Skora sakın aldanmayın… İlle de bir skor derdindeyseniz oturup puanınıza bakın… Çünkü en belirleyici skor puan durumudur.

 

Hoca maç sonunda tempolu güzel futboldan bahsetmiş. Malumunuz bu oyun iki takımla oynanıyor. Karşı takımın hocası da kötü oynadıklarını söylüyor.

İyi oynayan bizim takım kaybediyor, üstelik son dakika golüyle… Manisa maçı gibi…

Kötü oynayan takım ise şampiyonluğa oynuyor. Lig bitse şu anda üst ligde. Bu işte bir terslik var.

 

Bu takım elbette zaman zaman iyi oynuyor ama öyle büyütülüp şişirilecek kadar filan değil. Kimileri takımı neredeyse şampiyon yapacak… Bu kadar göklere çıkarılacak bir durumları yok.

 

Bu takımda bir terslik var. Bakın dünkü maçta oyuncu değişikliklerinden sonra Barış Örücü’nün ayağına top kaç kez değdi biliyor musunuz. Adam top alamadı. Ve bu ilk kez olmuyor.

Takım içinde Barış’a karşı özel bir durum mu var, oyun planı mı bunu tetikliyor, bilemiyorum…

Ama tüm tribünler açık açık bunu gördü, görüyor… Yedek kulübesinin gördüğünü sanmıyorum…

 

Mesela maçın hakemine herkeste bir tepki, bir isyan… Golü yardımcı verdi ama bizim yedek kulübesi orta hakeme koştu.

Oysa ki maçın başından beri tepkisizdiler. Maç bittikten sonra hakeme gitsen neyi değiştirirsin… Davranışınla baskı altına almak istiyorsan bunu maç içinde yapacaksın.

 

Kaldı ki pozisyon da gol… Bulunduğun yerden anlamana da olanak yok.

Bu Koray Gençerler, Denizlispor’un rakiplerine bu güne kadar 5 kırmızı kart gösterdi. Bu maça kadar yönettiği son iki maçı da Denizlispor kazandı. Ortada hakemlik bir durum yok. Bence gayet iyiydi.

Sorun takımın kendisinde… Bu ligde oynayıp daha pas atmayı bilmeyen adamlar var. Bir maçta kaç gol pozisyonu yakalarsınız… Bir düşünün kaç pozisyonu harcadılar.

 

Şunu anlamak lazım. Bu takım son 8 sezondur düşme hattında mücadele veriyor. Taraftarlar çok uzun süre sonra ligden düşme kaygısı olmadan bir sezon geçiriyor. Bunun için beklentilerini biraz yüksek tutmaları normal…

 

Ama siz yine de öyle yüksekten uçmayın derim… Lig giderek zorlaşıyor. Artık puan aslanın midesinde. Böyle iç sahada bol keseden puanlar saçmanın sırası değil. Biraz daha dikkat daha az mazeret lütfen.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..