REKLAMI GEÇ

‘ALİ’LERİN UĞURU

‘ALİ’LERİN UĞURU

Denizlispor tarihinin dördüncü şampiyonluğuna koşuyor. Yeşil siyahlılar ilk kez Ahmet Dartar ile yaşadığı bu duyguyu iki kez yaşadığı Ali Marım’dan sonra şimdi de Ali Çetin ile taçlandırıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 24 Nisan 2019 Çarşamba, 12:00

Spor Toto 1. Lig’de Giresunspor deplasmanını kayıpsız geçiren Denizlispor ligin bitimine 4 hafta kala puanını 62’ye yükseltti ve şampiyonluk yarışında en yakın takipçisi ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkardı.
Giresun’da elde edilen 3-0’lık skor aynı zamanda şampiyonluğun da ilanı gibiydi. Kentte bayram havası eserken taraftarlar da bu hafta oynanacak Balıkesirspor maçında Atatürk Stadı’nı şölen havasına çevirmeyi planlıyor.

SÜPERLİGE RENK KATAN TAKIM
1966 yılında kurulan Denizlispor toplam 18 sezon mücadele ettiği süperlige her zaman renk katmayı başardı. Deplasman Fatihi ünvanını alan yeşil siyahlılar bazen şampiyonu belirledi, bazen ligden düşecek takımı. Tarihinde bir kez mücadele ettiği UEFA Kupası’nda Avrupa devlerini dize getiren yeşil siyahlılar, şampiyona elenirken ayakta alkışlandı.

HOROZ 4’NCÜ ŞAMPİYONLUĞA ÇOK YAKIN
Yeşil siyahlılar eski adıyla 2. Lig’de başladığı fırtınalı lig kariyerinde uzun bir süre şampiyonluk bekledi. Kuruluşundan 16 sezon sonra ise bu amacına ulaştı. Denizlispor ilk kez 1981-1982 sezonunu şampiyon tamamlayarak adını en üst lige yazdırdı. Dört sezon sonra yerini kaybeden Horozlar daha sonra 1993-1994 sezonunda şampiyonluğu göğüsledi. Horozlar ligden üç sezon sonra bir kez daha düştüama alt ligde kalıcı olmayarak 1997-1998 sezonunda yeniden süperlige yükseldi.

ALİLERİN UĞURU
Denizlispor tarihinin ilk şampiyonluğunu Ahmet Dartar başkanlığında kazandı. Bugün hala konuşulan o büyük şampiyonluğa tanık olanlar bu şanlı günü coşkuyla hatırlıyor.
Denizlispor’un ikinci ve üçüncü şampiyonlukları ise Denizli Belediyesi eski başkanı Ali Marım döneminde geldi. İmkansızlıklara rağmen yılmayan Marım ve yönetimi Denizli’ye iki kez şampiyonluk sevinci yaşattı. Yeşil siyahlıların uzun süredir özlediği şampiyonluk bu yıl da Ali Çetin’in başkanlığında geliyor. Çetin’in kupayı kaldırması ile birlikte yeşil siyahlı kulübün tarihinde kazandığı 4 kupanın üçü ‘Ali’ler döneminde gelmiş olacak.

GİZLİ KAHRAMAN ZOLAN VE ÜSTEK
Denizlispor’da şampiyonluğun mimarlarlarından biri de sezon başlarında görevi bırakan Mustafa Üstek oldu. Yeşil siyahlıların kronikleşen pek çok borcunu ödeyen, kulüp lisansı almasını sağlayan ve transferi açan Üstek, bir önceki sezon 13 eski yabancı futbolcunun ödemelerini ve anlaşaşmalarını yaparak hem Horozları puan silmeden kurtarmış hem de ekonomik olarak çökmesine engel olmuştu. Sezona Osman Özköylü ile başlayan üstek iyi bir takım oluşturdu, Özköylü’nün ardından Yücel İldiz’i de göreve o getirmişti.
Denizlispor’un her sıkıştığında imdadına yetişen ve özellikle oluşturduğu kaynaklarla nefes almasını sağlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da şampiyonluğun gizli kahramanlarından biri olarak kayıtlara geçti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..