REKLAMI GEÇ

ÖZTÜRK: TÜRK SPORU HİMMETE MUHTAÇTIR

ÖZTÜRK: TÜRK SPORU HİMMETE MUHTAÇTIR

Sporda şiddetin önlenmesine ilişkin yasa teklifi görüşmelerinde konuşan Denizli Milletvekili Öztürk, ülkede spor kulüplerinin himmete muhtaç halde olduğu tespitini yaptı. Öztürk ayrıcalıklı kulüplerden passolige kadar pek çok konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 5 Temmuz 2019 Cuma, 14:34

Sporda şiddetin önlenmesine ilişkin yasa teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde görüşüldü ve kabul edildi.
Yasa görüşmeleri sırasında söz alan İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk çarpıcı tespitlerde bulundu. İyi Parti grubu adına söz alan Öztürk, konuşmasına kısa süre önce vefat eden Denizlispor eski başkanı Ali İpek’i anarak başladı.
Futbol başta olmak üzere Türk sporunun tüm branşlarda himmete muhtaç durumda olduğunu söyleyen Öztürk, “Başta futbol olmak üzere, Türk sporunun şu an tüm branşlarda himmete muhtaç bir hâlde olduğunu Meclis kürsüsünden üzülerek ifade ediyorum ve bu gerçeği hep birlikte görmemize rağmen Türk sporunu spor cahilleriyle idare etmekte ısrar edenlerde hiçbir rahatsızlık görülmemesi bizi ayrıca rahatsız ediyor” diye konuştu.

PASSOLİG UYGULAMASINI ELEŞTİRDİ
Türkiye’de bir yandan sporu yaşam biçimi haline getirmek için mücadele verildiğini ve teşviklerin öne çıktığını bir yandan da passolig gibi bir uygulama ile müsabakalara girişin zorlaştırıldığını söyleyen Öztürk; uygulama nedeniyle aldığı cezayı anlattı.

Kendisinin protokolde yer almak yerine taraftarların arasında maç izlediğini söyleyen Öztürk; “Maçları seyircinin içinde, tribünden seyretmeyi tercih ediyorum ve bu sebeple geçen sezon 3 defa milletvekili olmama rağmen ceza aldım. Sebebine gelince, çok saçma, bulunduğum tribünde kendini bilmez 3-5 kişinin kötü tezahüratı nedeniyle o tribünde bulunan herkese ceza verilmesi uygulaması. Ucube bir uygulama. Bu durumu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na ilettiğimizde verilen cevap ayrı bir ucube. Cevap aynen şöyle: (Hakareti içeren tezahüratta bulunulması 6222 sayılı Kanun’un 14’üncü maddesine göre suçtur. Bu suçu işleyenlerin tespiti ve gerekli işlemlerin yapılması amacıyla kanunla kulüplere stadyumlarda güvenlik kamerası kurulması zorunluluğu getirilmiştir) Kardeşim, o zaman uygulasana bu kanunu. Kulüpler güvenlik kamerası kurmadılarsa bunun sorumlusu yine Türkiye Futbol Federasyonu değil mi? Türkiye Futbol Federasyonu vasıtasıyla kulüpler, bu maddi kriz ortamında suçlu, suçsuz herkese ceza vermek gibi bir kolaylığa gideceğine, kamera kurulumunu Bakanlık olarak üstlenirseniz emin olun Türk futboluna bu kanun teklifi kadar büyük bir hizmet yapmış olursunuz. Bu, akıllara durgunluk veren bir uygulamadır ve bu çağ dışı uygulama derhâl kaldırılmalıdır” dedi.

BELEDİYE DESTEKLİ KULÜPLERİ DE ANLATTI
Konuşmasında belediye destekli kulüplerin astronomik transferler yaptıklarına da değinen ÖZtürk; “Özellikle belediye futbol kulüplerine yapılan astronomik transferlerde diğer kulüpler arasındaki orantısız rekabet kabul edilebilir gibi değildir. Belediyeler, belediye kulüpleri yerine millî takımların can damarı olan amatör kulüplere ve sporcu yetiştirecek toplamsal altyapı projelerine bütçe ayırıp, gayret sarf etmelidir. Böylelikle büyük futbol takımlarımızın dahi mali disiplini oluşturmayı zorlukla sürdürdüğü bu ortamda diğer kulüplerle haksız rekabete mâni olmak önerilerimiz arasındadır.

Belediyelerin bu popülist, siyasi çıkar kokan davranışı yüzünden milyonlarca döviz harcamak yerine onlara önerimiz, Türk gençlerinin istikbal projesi olan 6-14 yaş grubunda yaklaşık 12 milyon Türk çocuğunun yetenek tespiti ve yıldız sporcu yetiştirme projeleri gibi, yeni ve toplumsal projelere katkı sağlamalarıdır. Bu yolla milyonlarca Türk genci hem meslek hem de sağlık sahibi olurlar ama ne yazık ki sporu, özellikle de futbolu siyasete alet ediyorsunuz. Spora katkı vermek istiyorsanız bu politikalardan acilen vazgeçin” diye konuştu.

DENİZLİSPOR MESAJI
Konuşmasında Denizlispor’u da unutmayan Denizli Milletvekili Öztürk; “Mevzu teşvik ve destek vermeye gelmişken Süper Lig’e yeni çıkmış kulüplere tesisleriyle ilgili modernizasyon desteği vermeniz hem kulüpleri daha da motive edecektir hem de yeni çıktığı Süper Lig’de başarı sağlamak adına kulüplerin sıklıkla karşılaştığı ilk yıl mali disiplini uygulamasına da rahatlık sağlayacaktır.     Bu vesileyle Denizlispor’a Süper Lig’de başarılar diliyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Belediye Başkanı

Osman ZOLAN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı

Genel Sekreter

Mustafa ÜNAL

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter

Büyükşehir Rehber

Adres Denizli Büyükşehir Belediyesi, Altıntop Mah. Lise Cad. No:2 PK:20100
Tel: +90 (258) 280 20 20
Tel: +90 (258) 265 21 37
Sms: +90 (258) 265 21 37
Fax: +90 (258) 280 29 99
Mail: denizli@denizli.bel.tr

http://denizli.bel.tr/

/denizlibuyuksehirbld

Büyükşehir İlçe İrtibat

ACIPAYAM - 0541-612 33 38

SERİNHİSAR - 0541-672 70 64

KALE VE BEYAĞAÇ - 0541-612 33 44

TAVAS - 0549-541 23 30

SARAYKÖY VE BABADAĞ - 0533-667 39 41

BULDAN - 0541-672 70 16

ÇİVRİL VE BAKLAN - 0533-733 25 73 0549-744 58 82

ÇAL VE BEKİLLİ - 0549- 747 33 58

BOZKURT VE ÇARDAK - 0549-541 23 26