REKLAMI GEÇ

HOROZ DOSYALARI TEK TEK ERİTTİ

HOROZ DOSYALARI TEK TEK ERİTTİ

TFF’nin mali kriter kapsamında gerçekleştirdiği kulüp lisansı uygulamasında Denizlispor büyüm mesafe katetti. Yeşil siyahlı kulüp sorunlu 46 dosyasını üçe indirdi. Görüşmeler sürüyor.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 18 Temmuz 2019 Perşembe, 11:31

Türkiye Futbol Federasyonu’nun 2011 yılında uygulamaya koyduğu ve kulüpleri hukuki, sportif, altyapı, personel ve mali konularda kriterlere uymaya zorladığı Ulusal Kulüp Lisansı’nda 20 Temmuz son gün olarak açıklanmıştı.

Profesyonel kulüplerin kriterleri yerine getirememesi durumunda puan silme cezası ile karşı karşıya bırakıldığı sistemde özellikle mali kriterler kulüplerin en temel sorunlarından biri olmuştu.
Uygulama kararlılıkla devam ederken kulüpler de alacaklılarına ödeme yapmak ya da karşılıklı anlaşarak bu cezalardan kurtuluyor.
Her sezon öncesi kulüpleri transfer kadar zorlayan mali kriterlerde Denizlispor olağanüstü yol katetti.
Toplamda kulüp lisansını doğrudan etkileyen 8 milyon 250 bin liralık borcu bulunan Yukatel Denizlispor sorunlu 46 dosyası üzerinde uzun süredir çalışıyordu. Yeşil siyahlı kurmaylar bu çalışmaların karşılığını da önemli ölçüde aldı. Horozların 46 dosyası anlaşmalar sayesinde üçe indi. Cuma gününe kadar süresi olan kulüp lisansı için kalan üç alacaklı ile de görüşüldüğü ve onlarla da anlaşma sağlanacağı kaydedildi.
Diğer yandan yayıncı kuruluşla yaşadığı problemler nedeniyle kulüplere ödeme gerçekleştiremeyen Türkiye Futbol Federasyonu kulüplerin baskısı nedeniyle kulüp lisansı için son günü 20 Eylül’e erteleme kararı alacak. Kulüplerden yoğun baskı gören TFF hem yayıncı kuruluş ile sorunları çözecek hem de ödeme yapamadığı için kulüp lisansı sorununu çözemeyen kulüpleri dar boğazdan kurtaracak.

Denizlispor Başkan Yardımcısı Taner Atilla, TFF’nin bu yönde alacağı kararın kulüpleri rahatlatacağını belirterek, “Kulüpler ödeme alamadı. Doğasıyla ödemelerini de yapamadı. TFF kendi neden olduğu bir sorun nedeniyle kulüplere ceza vermiş olacaktı. Şimdi kulüp lisansı için sürenin uzatılması gündemde. Bu kulüpleri rahatlatacak bir yaklaşım” dedi.

Yukatel Denizlispor’un mali konuda pek çok kulübe göre daha iyi durumda olduğunu söyleyen Atilla, “Bizim kulüp lisansına engel teşkil eden 46 dosyamız vardı. Karşılıklı güven ve anlayışla üç dosyaya kadar indirdik. O görüşmelerimiz de sürüyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..