REKLAMI GEÇ

HOROZ LİMİTİ KULLANMADI

HOROZ LİMİTİ KULLANMADI

TFF, Süper Lig’de kulüplerin harcama limitlerini iki kez refize etti ama tartışmayı bitirimedi. Denizlispor ise tüm kulüplere örnek oldu harcama miktarını aşmadı, artırılan limite ihtiyaç bile duymadı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 20 Ocak 2020 Pazartesi, 12:54

Türkiye Futbol Federasyonu FFP ve Mali Kriterler kapsamında süper lig kulüplerinin ara transfer döneminde harcama limitlerini belirledi. Buna göre Yukatel Denizlispor için tüm sezonda toplam 78 milyon liralık harcama limiti belirlendi.

Bazı Süper Lig kulüplerinin itirazı sonrasında TFF limitte artışa gitti, rakamları iki kez refize etti. Yeni düzenlemeden sonra kulüplerin harcama limitleri yüzde 30 oranında arttı. Buna karşın Yukatel Denizlispor bu olanağı kullanmadı.
Yeşil siyahlı kulübün harcama limiti toplam 100 milyon liranın üzerine çıktı. Yeşil siyahlı kurmaylar sezon başından bu yana ise 65 milyon liralık harcama gerçekleştirdi ve transfer yapan kulüpler içinde limit altında kalan tek kulüp oldu.

Denizlispor Başkanı Ali Çetin ilk başta belirlenen harcama limitini dahi kullanmadıklarını buna ihtiylaç duymadıklarını söyledi. Sezon başında doğru bir kadro planlaması yaptıklarını, devre arasında ise çok sayıda transfer yerine takıma katkı sağlayacak nokta atışı transfer yapmaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Ali Çetin, “Bizim ekstra limite ihtiyacımız yok. Denizlispor’un her kuruşunun hesabını yapıyoruz. Sokağa atacak paramız yok. Orta vadede hedefimiz Denizlispor’un tüm borçlarını bitirmek. Arkadaşlarımız, keşif ekibimiz büyük bir özenle çalışıyorlar. Ara transfer döneminde iki transfer gerçekleştirdik. Takıma katkılarını gördünüz” diye konuştu.

Denizlispor’un gelirlerini artırmak için çabaladıklarını anlatan Başkan Ali Çetin bir yandan da mali disiplinin sağlandığını belirterek, “Ayaklarımız yere sağlam basıyor. Bütçemize göre hareket ediyoruz. Planladığımız şekilde bütçemizi de aşmayacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..