REKLAMI GEÇ

Korona Denizli Basket’i şampiyonluktan etti

Korona Denizli Basket’i şampiyonluktan etti

Koronavirüs nedeniyle yarıda kalan basketbol liglerinde sezon iptal edildi. Şampiyonluğa oynayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, korona engeline takıldı. Başkan Deveciler, “İnsan sağlığı şampiyonluktan ve her şeyden önemli” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 12 Mayıs 2020 Salı, 11:16

Türkiye Basketbol Federasyonu, basketbol liglerinin şampiyon belirlenmeden tescil edildiği açıklandı. Federasyon, basketbol liglerinde koronavirüs nedeniyle yarıda kalan sezonun oynanmamış sayılmasına karar verdi. Basketbolda 2019-20 sezonu yok sayılırken herhangi bir takım şampiyon olarak tanımlanmadı. Avrupa’da ülkeyi temsil edecek kulüpler mevcut sıralamaya göre belirlenecek. Küme düşme bu sezon olmayacak.

DENİZLİ BASKET ŞAMPİYONLUĞA OYNUYORDU

Türkiye Basketbol Federasyonu’nun kararına göre koronavirüs önlemleri tedbirleri öncesinde lideri oynayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket koronavirüs engeline takıldı. Sezonda büyük başarılara imza atan ve ligde 3. sırada yer alan Denizli ekibi şampiyonluğa oynarken, son olarak 24 Nisan’da Manisa BB ile oynayacağı maç iptal olmuştu.

BAŞKAN DEVECİLER: “İNSAN SAĞLIĞI HER ŞEYDEN ÖNEMLİ”

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Kulübü Başkanı Veli Deveciler, insan sağlığının he şeyden önemli olduğunu vurgulayarak, “Takımımız, sona erdirilen ligin üçüncüsü konumunda yer almakta ve şampiyonluk mücadelesini sürdürmekteydi. İnsan sağlığının, şampiyonluklardan ve her şeyden daha önemli olduğu bilinciyle, alınan kararı saygıyla karşılamaktayız. Bu günden itibaren, gerçekleşecek tüm düzenlemelerde, basketbol adına Denizli’yi en iyi şekilde temsil edeceğiz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..