REKLAMI GEÇ

Zıpkınla 28 kiloluk kılıçbalığı vurdu

Zıpkınla 28 kiloluk kılıçbalığı vurdu

Denizlili işadamı Turgay Pekacar, Datça’da tatil yaptığı sırada kıyıya yaklaşan kılıç balığını zıpkınla vurdu.

/ DENİZLİSPORHABER / 4 Ekim 2013 Cuma, 10:45

Zıpkınla balık avcılığını hobisine sahip Denizlili işadamı Turgay Pekacar geçtiğimiz hafta hayatının en büyük balığını vurdu. Datça’daki tatili sırasında komşusunun gelerek sahilde büyük bir balığın dolaştığı haberini verdiğini söyleyen Pekacar; “Zıpkınımı kaptım ve hemen suya koştum. Yaklaşık 15 dakika yüzdükten sonra balığı gördüm. Balığı tam kafasından vurdum” dedi.

Yerel balıkçıların Zargana Kılıçbalığı olarak adlandırdığı balığın 28 kilo geldiğini söyleyen Pekacar; “Balığı tam kafasından vurmama rağmen suyun içinde çok büyük mücadele verdi. Bu balık benim için çok büyük bir balık. Beni suyun altına çekme olasılığı vardı. Çok güçlü bir hayvandı. Onunla uzun süre mücadele ettim. Çok yorulmama rağmen zıpkını elimden bırakmadım. Balık yoruldu ve o haliyle bile sudan çıkarmak zor oldu” dedi.

Balığı 6 metre derinlikte vurduğunu söyleyen Pekacar, “Kıyıya yakın bölgelerde yada sığ sularda zıpkınla balık avcılığı yapıyorum. Özellikle tatile gittim dönemlerde mutlaka zıpkınımla etrafa göz atarım. Bu güne kadar birkaç kilodan daha büyük bir balığın peşine düşmemiştim. Hayatımda zıpkınla vurduğu en büyük balık bu oldu. Kıyıya bu kadar yakın bölgede böyle bir balığa daha önce de rastlamamıştım” dedi.

Suda tek başına mücadele veren Pekacar “Bu tür durumlarda yalnız olmak iyi değildir. Kıyıda bir arkadaşım vardı ama yine de yanımda birinin olmasını tercih ederdim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

derviş   -  Bağlantı 4 Ekim 2013, 14:21

bu haber mi şimdi?

haydar   -  Bağlantı 4 Ekim 2013, 12:39

ne şiş olur ama. peki mangalda şiş yapsak yanında ne içilir?