REKLAMI GEÇ

Kaçak balık avına ceza!

Kaçak balık avına ceza!

Gökpınar Baraj Göleti’nde amatör avcılara yönelik denetimler sıklaştırıldı.

/ DENİZLİSPORHABER / 25 Mart 2014 Salı, 10:05

SELAMİ AYDIN / Denizli’nin en çok tercih edilen avlaklarından biri olan Gökpınar Baraj Göleti’nde denetimler artırıldı. Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü uzmanları bölgede yaptıkları denetimlerde 6 amatör balık avcısının kaçak av yaptığını tespit etti. Kaçak av yapan şahıslar hakkında 282’şer lira idari para cezası uygulanırken olta takımlarına da el kondu.

KİMSE YASAK TANIMIYOR?
Bölgede çok sayıda amatör olta balıkçısının kaçak av yaptığı biliniyor. 1 Mart’ta başlayan ve 1 Haziran’a kadar sürecek olan av yasağı üreme döneminde olan balıkların korunmasını ve popülasyonun artmasını hedefliyor. Yasaklı dönemde kıyaya daha yakın hareket eden üremeye hazır balıklar olta avcılarının kolay hedefi oluyor. Bölgede son zamanlarda özellikle 4 kilo ile 13 kilo arasında yayın balığı yakalandığına dair haberler geliyor.

MÜDÜR KUTLU’DAN UYARI
Denizli Gıda Tarım v Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu denetimlerin titizlikle yürütüldüğünü hatırlatırken amatör avcıları uyarmayı ihmal etmedi. Tüm ilçelerdeki birimlerin denetimleri sıklaştırdığına işaret eden Kutlu, “Zaman yasağı her şeyden önce balıkçılarımız için gereklidir” dedi. Kutlu sürdürülebilir avcılık için doğal yaşamın korunması gerektiğini hatırlatarak, ” Balıkçılarımız tarafından zorlu şartlarda yakalanarak sofralarımıza sunulmakta olan ve insan beslenmesinde özellikle de çocuk gelişiminde sayısız faydaları olan bu değerli ürünün tüketiminin artırılması sağlıklı yaşam için son derece gereklidir.  Fakat su ürünleri kaynaklarının sürdürülebilirliği açısından da yasaklara uyulması önemlidir”  dedi.

UYMAYANLARI İHBAR EDİN
İl Müdürü Sezgin Kutlu; “Su ürünleri av yasağının etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla vatandaşlarımıza da sorumluluk düştüğünü, av yasaklarına uymayanların 155 polis imdat, 156 jandarma, bulundukları yerin İlçe Müdürlüğüne ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüze ait 0 258 212 54 80 numaralı telefonlara ihbarların yapılması gerekmektedir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..