REKLAMI GEÇ

8 yıllık emek boşa mı gidiyor?

8 yıllık emek boşa mı gidiyor?

Yönetimin 8 yıl boyunca hibeleriyle ayakta kalan Denizli Basket eğer sponsorluk bulamazsa lige veda edecek.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 18 Haziran 2015 Perşembe, 12:57

Denizli, dün Denizli Basket Spor Kulübü yönetiminin görevi bıraktığını duyurması ile şoke olmuştu. Yeşil lacivertli yönetim henüz istifasını vermemiş olsa da bu kararını uygulamakta ısrarcı. 8 yılda takımı en alttan alarak Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne çıkaran ve geçen sezonu lider olarak tamamladığı halde play-off’ta elenerek 1. Lig hedefini gerçekleştiremeyen yeşil lacivertli kulüp potada Türkiye’nin en fazla seyirci ortalamasına oynayan altıncı takımı olarak dikkat çekiyor.
Yıllık ortalama 3 milyon liralık bütçesi olan yeşil lacivertlilerde sponsorların üçte birini karşıladığı bütçenin kalanı bu güne kadar yönetim kurulu üyeleri ve işadamı Derya Baltalı’nın katkıları tamamlanıyordu.

Denizlispor örneğinden farklı olarak Denizli Basket’te yöneticiler verdikleri paraları hibe olarak kayıtlara geçti ve bir daha talep etmedi. Buna karşın 8 yıldır çok yalnız bırakıldığını belirten yöneticiler “Gücümüz kalmadı. Artık kulübü sırtlayamayacağız” görüşünde birleşti.

GÖREVE DEVAM EDEBİLİRLER
Denizli Basket’in 7 kişilik yönetim kurulu destek olunması halinde göreve devam edebileceğini de denizlisporhaber.com’a açıkladı. Yıllık bütçenin üçte birini yayın ve iddaa gelirlerinden sağlayacak olan yeşil lacivertli yönetim biri ana sponsor olmak üzere sponsorluklar sayesinde de 1 milyon liralık bütçe oluşturabilirse yöneticiler yine kalan miktarı kendi ceplerinden karşılayacak. Sponsorluk  anlaşması yapılamazsa ise kulübe veda edilecek.

YÖNETİM KURULU GENİŞLETİLEBİLİR
Denizli’de hali hazırda bazı işadamlarının desteğini alan Denizli Basket’in kurtulabilmesi için bir diğer formül ise yönetim kurulunu genişleterek her yöneticinin bağışta bulunmasını sağlamak. Mevcut yönetim bu fikre de sıcak bakıyor. Yönetim kurulunun 21 kişiye çıkarılması ve her yöneticinin gerekli olan miktarda bağış yapması durumunda kulüp ayakta kalabilecek. Fakat yönetimde yer almak isteyen Denizlili işadamı sayısı şimdilik 5’i geçmiyor.

YEREL YÖNETİMLERİN DESTEĞİ ŞART
TB2L’de bu sezon pek çok kulüp yerel yönetimlerin desteğini arkasına alarak mücadele etti. Kendi imkanları ve sponsorluklar ile ayakta kalmayı başaran Denizli Basket ise kentin dinamiklerinden yeterince faydalanamadı. Yerel yönetimlerin destek vermesi durumunda yeşil lacivertli yönetim elinden gelen fedakarlığı da yapmaya hazır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..