REKLAMI GEÇ

AHMET GÜRSEL OĞUZ PAÜ BASKETBOL KOORDİNATÖRÜ OLDU

AHMET GÜRSEL OĞUZ  PAÜ BASKETBOL KOORDİNATÖRÜ OLDU

Deneyimli basketbol adamı Ahmet Gürsel Oğuz, Türkiye Basketbol İkinci Ligi ekiplerinden Pamukkale Üniversitesi Basketbol Koordinatörü oldu.

/ DENİZLİSPORHABER / 29 Ekim 2013 Salı, 13:57

Basketbolda üst düzey hakemlik yapan ve uzun süredir basketbolun içinde yer alan Ahmet Gürsel Oğuz, Pamukkale Üniversitesi Basketbol Koordinatörü oldu. Oğuz, daha önce basketbol hakemliğinin yanısıra kurucu üyeleri arasında bulunduğu Konya Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü’nün bir dönem başkanlığını ve yöneticiliğini yapmıştı.

AHMET GÜRSEL OĞUZ KİMDİR?

1960 yılında Konya’da doğan Ahmet Gürsel Oğuz, 1970 yılında tanıştığı sporun lisans eğitimini Ankara Gazi Üniversitesi’nde, yüksek lisansını ise Selçuk Üniversitesi’nde tamamladı. Lisans öğrenimi yıllarında başladığı basketbol hakemliğinde, Konya ilinin ilk A klasmanı ve FIBA hakemi aday adayı olma başarısına ulaştı. Yüksek öğrenimi sonrası göreve başladığı Selçuk Üniversitesi’nde bir çok başarılara imza atarken Milli takım Baş Antrenörlüğüne getirildi ve ülkemizi Pekin 2001 Üniversite Olimpiyatları’nda temsil etti. Konya Basketbol İl Temsilciliği’ni bir süre vekaleten yürüttü. Kurucu üyesi olduğu Selçuk Üniversitesi Spor Kulübü’nün bir dönem başkanlığını ve yöneticiliğini yaparken, basketbol takımının 3 yıl gibi kısa sürede 1. Lig’e çıkmasında en büyük pay sahibi oldu. Halen Konya Basket Kulübü başkanlığını yapan Oğuz, Selçuk Üniversitesi BESYO Beden Eğitim Bolümü Öğretim Görevlisi ve Pamukkale Üniversitesi Basketbol Takımı’nda Koordinatör olarak görev yapıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..