REKLAMI GEÇ

ANAFARTALAR’A CEZA GELEBİLİR

ANAFARTALAR’A CEZA GELEBİLİR

Okul sporları genç kızlar basketbol şampiyonasında bir takım yönetmeliklere uygun olmayan oyuncuya maçlarda yer verdi, ortalık karıştı. Hoca ve oyuncu disipline sevk edildi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 26 Aralık 2014 Cuma, 11:28

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün koordinesinde gerçekleşen okul sporları bayan basketbol il birinciliği müsabakalarında neler oluyor. Anafartalar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nin şehir dışından naklettiği bir oyuncuyu yönetmeliklere aykırı olarak sahaya çıktığı, iki okulun ise bu duruma itiraz ettikleri ortaya çıktı.

İŞTE OLAYIN DETAYLARI
İddialara göre Anafartalar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi şehir dışından gelen bir öğrenciyi Kasım ayı başında kendi okuluna nakil yaptırdıktan sonra bayan basketbol takımıyla birlikte sahaya sürdü. Öğrenci, grup maçlarında İMKB Kız Meslek, çeyrek final maçlarında ise Nalan Kaynak AL ile Denizli Lisesi’ne karşı forma giydi. Okul sporları yönetmelikleri Kasım ayından önce gerçekleştirilen nakil durumlarında 30 gün daha sonraki zaman dilimindeki nakillerde ise 60 gün nakledilen öğrencinin oynayamayacağını gösteriyor. Buna karşın Anafartalar M.T.AL öğrenciyi yönetmeliklere aykırı olarak 3 maçta oynattı.

TERTİP KOMİTESİNE İTİRAZ ETTİLER

Denizli Lisesi, İMKB Kız Meslek Lisesi, Cumhuriyet Anadolu Lisesi ve Anafartalar M. T. Anadolu Lisesi’nin dörtlü finale çıktığı müsabakaların ilk maçlarının da önceki gün oynanması bekleniyordu. Denizli Lisesi ve Nalan Kaynak AL eğitmenleri Tertip Komitesi’ne itirazda bulunarak  Anafartalar AL’nin oynama hakkı bulunmayan bir öğrenciyi maçlarda oynatmasına itiraz etti. Bunun üzerine komite genel merkezden görüş sormak için maçları tehir etti. Tertip komitesi Anafartalar AL’yi Denizli Lisesi maçında hükmen yenik sayarken daha önce oynadığı v itiraza konu olan iki maçı görmezden geldi.

BİLİNÇLİ BİR HATA DEĞİL
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri Anafartalar Mesleki Teknik AL yöneticilerinin kasıtlı bir hata yapmadıklarını belirtiyor. Olayın yönetmeliğin yanlış yorumlanmasından kaynaklandığına işaret edilirken, nakil olan öğrencinin bir ay süreyle bekletildiği, Aralık Ayı içindeki maçlarda oynatıldığı hatırlatılıyor. Fakat olaydan en büyük rahatsızlığı yaşayan okul ise Nalan Kaynak Anadolu Lisesi… Dörtlü finale çıkamayan bu okuldaki öğrencilerin mağduriyetleri için hiçbir adım atılmıyor. Amacı gençleri spora yönlendirmek olan bir organizasyonda bu tür hataların yapılması velileri kızdırıyor.

İBANOĞLU: YAPILMASI GEREKEN YAPILMIŞTIR
Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu ise konuya bizzat takip ettiğini belirterek, “Okul oynatmaması gereken oyuncuyu üç maçta oynatmış. Burada bizim tarafımızdan kaynaklı bir hata yok. Bu tür durumlarda maçın oynandığı günden itibaren iki gün içinde itirazda bulunulması gerekiyor. Okullar üç maç için itiraz etmiş olmasına rağmen iki maç için itiraz süresi sona ermişti. Biz yine de gene müdürlükten görüş istedik. Sadece yönetmelikte belirtildiği gibi itiraz süresi içinde başvuru yapılan maçla ilgili işlem yapabileceğimiz söylendi. Anafartalar Lisesi’ni hükmen yenik saydık. Yönetmelik ne diyorsa onu uyguladık. Zaten sporcu, öğretmen disiplin kuruluna sevk edildi” dedi. İbanoğlu bu tür hataların yapılmaması için takımlardan daha dikkatli olmalarını isterken, “Özellikle beden eğitimi öğretmenlerimizin yönetmelikleri bilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..