REKLAMI GEÇ

BAĞ: BENDEN TAM DESTEK

BAĞ: BENDEN TAM DESTEK

Denizli Basket’in yeniden canlandırılmasına destek veren Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ, yeşil lacivertlilerin en büyük sorunu olan salon konusunda yeşil ışık yaktı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 17 Haziran 2017 Cumartesi, 11:44

İşadamı Derya Baltalı’nın onursal başkanı olduğu Denizli Basket Kulübü uzun bir aranın ardından yeniden lige dönmek için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen genişletilmiş istişare toplantısı ve ardından yapılan yönetim kurulu toplantısında kulübün iki yıl içinde ara verdiği lige geri dönmesi yönünde karar çıktı.

TB1L’de mücadele ettiği sırada ligden çekilme kararı alan Denizli Basket, Türkiye’nin en fazla taraftara sahip altıncı takımı olmayı kısa süre içinde başarmış, ligdeki son iki sezonunda ise play-off oynama başarısı göstermişti. Denizli Basket’in yeniden canlandırılması projesi Denizli’de basketbolseverleri de heyecanlandırdı. Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ da Denizli Basket’in liglerde mücadele etmesine tam destek verdi.

EN BÜYÜK SORUNLARI SALONDU
Denizli’ye kariyerli coachların yanı sıra önemli sporcuları da getiren, bunun yanında büyük organizasyonlara da ev sahipliği yapmak isteyen Denizli Basket’in geride kalan süreçte yaşadığı en büyük sıkıntı salon konusu olmuştu. Maçlarını Pamukkale Üniversitesi’ne ait PAÜ Arena’da oynayan yeşil lacivertliler çalışmalarının bir kısmını da burada yapıyordu. Üniversitenin önceki dönem yönetimi yeşil lacivertli kulübün salonu kullanması karşılığında olağanüstü ücretler talep etmişti. Bu nedenle antrenmanlarının bir kısmını daha ekonomik olan Recep Yazıcıoğlu Kapalı Spor Salonu’nda yapan Denizli Basket takımı sadece salon için bütçesinin yüzde 35’ine yakınını kullanıyordu. Salon konusunda bir türlü sağlanamayan uzlaşı kulübün ligden çekilmesinin en önemli etkenlerinden biriydi.

BAĞ: TESİS AMACINA UYGUN KULLANILMALI
Denizlihaber.com’dan Selami Aydın’ın sorularını yanıtlayan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağ kentte basketbolun yeniden canlandırılmasına tam destek vereceğini açıkladı. Basketbolun hem üniversite hem de şehir için önemli olduğuna değinen Rektör Bağ; “Üniversitemizde bir tesisimiz var. Amacına uygun kullanılmasını istiyoruz. PAÜ Arena basketbol ve diğer salon sporları orada oynansın diye yapıldı. Elbette orada basketbol oynanmasını istiyoruz” diye konuştu.

17062017-rektor-ic2

O HEYECAN YENİDEN SAĞLANMALI
Denizli Basket’in lig mücadelesi verdiği dönemde üniversite öğrencilerinin yanı sıra tüm şehir halkının da PAÜ Arena’da maç izlemeye geldiğini hatırlatan Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin  Bağ; “Maç günleri öğrencilerimiz, şehrimiz buraya akın ediyordu. Her yaştan basketbol severleri salonumuzda ağırladık. Son derece heyecanlı, güzel maçlar izlediler. Yeniden bu heyecanı sağlamamız lazım. Kurumsal olarak sağlayabileceğimiz desteği sağlarız” diye konuştu.

17062017-rektor-ic1

BİZ DE İÇİNDE OLMAK İSTİYORUZ
Sadece salon vererek değil aktif olarak basketbolun içinde olmak istediklerinin de altını çizen PAÜ Rektörü Bağ, “Pamukkale Üniversitesi bu organizasyonun içinde olsun istiyorum. Gerekirse üniversite bünyesinde bir takım oluşturalım. Yeter ki kurumsal olsun, kalıcı olsun. Sportif ve kültürel  anlamda şehre açılsın. Bizim pazar günleri şehre açılan bir kapımız kapandı. Bu kapıyı yeniden açalım. Oyuncu hazırlama, yetenekli oyuncuları tespit edip yetiştirme, süre almalarını sağlama konularında çalışma yapılabilir. Bu konuda marka olmalıyız. Üniversitemiz bünyesinde bu konuda yetişmiş, alanında uzman insanlarımız var” dedi.

17062017-rektor-ic3

SALON SORUN DEĞİL, KAR AMACIMIZ YOK
Salonun kiralanması konusunda geçmişte yaşanan sıkıntıları hatırlattığımız Rektör Bağ bu konuya ilişkin ise; “Salon ücreti konusunda asla bir sıkıntı olmaz. Burası bir devlet kurumu, elbette ücretsiz veremeyiz ama amacına uygun kullanıldığı sürece makul bir ücret tespit edilebilir. Burada belirlenecek ücret kurum desteğini hissettirir nitelikte olur. Salon kullanımının bir maliyeti var ama bu asla zorlayıcı bir rakam olmaz. Sadece rutin giderler için ücret talep edilebilir. Kar amacımız olmaz”

BENDEN TAM DESTEK
Denizli’de basketbola karşı ilgisi olan önemli bir kitle olduğuna değinen Rektör Bağ “Bizim için önemli olan bu sporun yapılması. Yeter ki basketbol oynansın. Benden tam destek. Burada üniversite öğrencilerimiz basketbol sporuna karşı olağanüstü bir katılım gösteriyor. Maçlarda tribündeki yerlerini alıp takımları destekliyorlar. Ligde bir takımın varlığı üniversitemiz açısından da son derece olumlu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..