REKLAMI GEÇ

Basketbolda Dünya İkincisi takımda 4 Denizlili

Basketbolda Dünya İkincisi takımda 4 Denizlili

U21 Dünya İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası’nda teknik ekibinde bir kadrosunda üç Denizlili barındıran Milli Takım finalde kaybetti.

/ DENİZLİSPORHABER / 14 Temmuz 2014 Pazartesi, 12:56

Samsun’da düzenlenen Dünya Erkekler 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası’nda Türkiye bayanlar ve erkeklerde ikinci oldu. Erkeklerde Türkiye’nin yanı sıra Litvanya, Meksika, Rusya Federasyonu, ABD, Polonya, Arjantin ve İsrail; kadınlarda Türkiye, Meksika, Litvanya, ABD ve Rusya Federasyonu şampiyonaya katıldı.

Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda yapılan ve büyük heyecana sahne olan maçlarda rakiplerini bir bir geçen millilerimiz finalde ABD ile karşılaştı. Final maçında ABD, Türkiye’yi 83-60 yenerek şampiyon oldu. Bu skorla erkeklerde ABD şampiyon, Türkiye ikinci, İsrail üçüncü, Litvanya dördüncü, Rusya beşinci, Polonya altıncı, Meksika yedinci, Arjantin ise şampiyonayı sekizinci sırada tamamladı. Kadınlar basketbolda ise yine ABD şampiyon olurken, Türkiye ikinci, Litvanya da üçüncü oldu.

Şampiyonada ilk üçe giren takımlara madalyalarını ve kupalarını Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Uluslararası İşitme Engelliler Olimpiyatları Komisyonu (ICSD) Asbaşkanı Kang Chen, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Osman Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt birlikte verdi.

MİLLİ TAKIMDA DENİZLİLİ SPORCULAR
Dünya Erkekler 21 Yaş Altı İşitme Engelliler Basketbol Şampiyonası’nda 2. olan milli takımlarımızda Denizlili 3 sporcu ve 1 antrenör görev yaptı. Yeşilköy İşitme Engelliler Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni Ali İhsan İlci milli takım antrenörü olarak görev alırken, erkek milli takımda Altınel Avcı ve Muzaffer Abacı, bayan takımımızda ise Gamze İpek milli formayı terletti. Denizli İşitme Engelliler Kulübü Sporcusu olan millilerimiz, ülke takımlarımızın başarısında önemli bir paya sahip oldu.

Antrenör Ali İhsan İlci; Dünya Şampiyonasında uzun ve zor bir sürecin ardından milli takımımızın ikinci olmasının gurur verici bir sonuç olduğunu, Denizlili sporcularımızın da milli takımda olmasının onurunu yaşadıklarını belirtti. İlci, hedeflerinin 2017 yılında Samsun’da yapılacak 23. İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunlarına hazırlanmak olduğunu sözlerine ekledi.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu, U21 İşitme Engelliler Dünya Basketbol Şampiyonası’nda 2. olan milli takımlarımızı ve başarıda pay sahibi olan Denizlili antrenör Ali İhsan İlci, sporcular Altınel Avcı, Muzaffer Abacı ve Gamze İpek’i elde ettikleri başarıdan dolayı kutladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..