REKLAMI GEÇ

BODRUM KARTALLARI 42 YÜKSEKÇITA 56

BODRUM KARTALLARI 42 YÜKSEKÇITA 56

EBBL’de Bodrum Kartalları’nı deplasmanda deviren Çıta, sıralamada ikinci basamağa yükseldi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 28 Kasım 2016 Pazartesi, 10:49

Denizli’nin EBBL’deki temsilcisi Yüksekçıta, zorlu maçta Bodrum Kartalları’nı 42-56 yendi.

Deplasmandaki karşılaşmayı baş hakem Ahmet Bilal Öztürk ve yardımcı hakem Adem Deliavcı yönetti.

Lacivert beyazlı Denizli temsilcisi ilk çeyrekte Badrum Kartalları’nın sert savunma duvarına çarparken çeyrek boyuca sadece 7 sayı üretebildi. Fakat savunmada rakibini durdurmayı başararak potasında ise 10 sayı gördü. İlk periyot 10-7 ev sahibinin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyrekte özgüveni artan denizli temsilcisi savunmada yine geçit vermedi ama bu kez hücumda rakibini bunalttı. Boyalı alanda üst üste kazanılan ribaundlar sayıya dönüştürülünce devre sonunda Çıta 20-26’lık skoru üretti.

İkinci yarıda maça asılan ev sahibi lacivert beyazlı Denizli temsilcisinin savunma duvarına bir kez daha tosladı. 9 sayı üretebilen Bodrum Kartalları pota altında Çıta’yı büyük ölçüde durdursa da potasında 12 sayı gördü. Üçüncü çeyrek sonunda skor 29-38 oldu.

Son çeyreğe önde baskı ile başlayan lacivert beyazlılar bu taktiğin sonucunu da aldı. Oyun üstünlüğünü rakibine kabul ettiren Çıta son çeyrekte 18 sayı üretirken rakibini 13 sayıda tuttu. Maçı 42-56’lık skorla kazandı.

EBBL 6’ncı Grup’ta haftanın en önemli maçlarından biri olan bu mücadelede Denizli temsilcisi Yüksekçıta zaferi ile puanını 7’ye çıkardı ve sıralamada Fethiye Basketbol’un ardından ikinci sıraya yükseldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..