REKLAMI GEÇ

COACH ROTAYI ÇİZDİ

COACH ROTAYI ÇİZDİ

TBL’de üçüncü basamağı hedefleyen Sinpaş Denizli Basket’te Coach Hakan Yavuz bir hafta içinde oynayacakları üç maçı da kayıpsız geçmek istiyor.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 9 Mart 2016 Çarşamba, 15:18

TBL’de 17 galibiyet ile Gediz Üniversitesi’nin hemen ardından dördüncü basamakta yer alan Sinpaş Denizli Basket gözünü bir üst sıraya dikti. sezon sonunda üçüncü basamakta yer almayı planlayan Coach Hakan Yavuz tüm planını bunun üzerine kurdu. Yeşil lacivertlilerde 7 gün içinde oynanacak Best Balıkesir, Final Spor ve Adanaspor maçlarını kayıpsız geçmek istediklerini anlatan Yavuz, “İki kere yakalayıp elimizden kaçırdığımız üçüncülük şansını devam ettirebilmek için öncelikle Best Balıkesir maçını kazanmalıyız” dedi.

ÖNCELİĞİMİZ BALIKESİR MAÇI
Cumartesi günü PAÜ Arena’da Best Balıkesir’i konuk edecek yeşil lacivertlilerde Coach Yavuz bu maça konsantre olduklarını söyledi. Yavuz, denizlisporhaber.com’a yaptığı değerlendirmede, “Bir hafta içinde üç maç oynayacağız. Bu sezonun son hafta içi maçında Bursa’da Final Spor karşısına çıkacağız. Daha önce oynayacağımız Best Balıkesir maçı büyük önem taşıyor. Bizden aşağıda Sakarya BŞB var. Bizim istediğimiz bölgeyi onlar da hedefliyor. Bu nedenle biz daha önce iki kez yakalayıp elimizden kaçırdığımız üçüncülük şansını devam ettirmek için Best Balıkesir maçını kazanmak istiyoruz” diye konuştu.

OKYANUSLARI AŞIP DEREDE BOĞULMAYACAĞIZ
Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: “Hem Gediz Üniversitesi arkasından Sakarya maçlarına nasıl hazırlandıysak, belki de daha yoğun şekilde Best Balıkesir maçına hazırlanıyoruz. daha önce iki kez üçüncülük şansını yakaladığımızda biraz rahatlama yaşadık. O dönemde konsantrasyon kaybından iki maç kaybettik. Aynı sırada bulunduğumuz Gediz ve Sakarya’yı iki kez yenince aynı pozisyona geri gelmiş olduk. Şimdi okyanusları aşıp derede boğulmak istemiyoruz. İşi sıkı tutuyoruz”

3’TE 3 YAPMAK ÇOK ÖNEMLİ
Sezon sonunda hedeflerine ulaşabilmek için önlerindeki zorlu periyodu iyi değerlendirmeleri gerektiğinin de altını çizen Coach Yavuz “Hafta içi maçından sonra Adanaspor ile kendi evimizde karşılaşacağız. Bu üç maçı da hasarsız geçersek, bir kaza yaşamazsak üçüncülük yolunda çok önemli ilerleyişimiz devam edecektir” dedi.

SAKATLIK BİZİ ÇOK ETKİLER
Takımın hem fiziksel hem de mental olarak iyi durumda olduğunun da altını çizen Sinpaş Denizli Basket Coachu Hakan Yavuz, olası bir sakatlığın kendilerini çok etkileyeceğini söyledi. Yavuz, “Sakatlık bizi çok etkiler . Özellikle iki yabancımızdan birinin sakatlığı takıma ciddi etki eder. Türk oyuncularımıza bakıldığında da kadromuz çok derin değil. Utku Saraloğlu, Hakan Pomakoğlu ve Ozan Odabaşı gibi üç gençle oynuyoruz. Tabii ki play-off’lara doğru çok süre alan veteran oyuncularımızı dinlendirme açısından gençleri de sahaya atmayı düşünüyoruz. Çok süre alan oyuncuların play-off’lara doğru sürelerini azaltıp, daha az süre alanlara şans vermek istiyoruz. Elbette tüm bunları maç kaybı olmadan yapmak düşüncesindeyiz” dedi.

KONUM SON MAÇA KADAR KESİNLEŞMEZ
Tüm dinlendirmeleri ligdeki konumlarının kesinleşmesi ile birlikte daha uzun süreli yapabileceğinin de sinyallerini veren Coach Yavuz, “Her halde lig sonuna kadar da konumumuzun netleşeceğini sanmıyorum. Belki son Tofaş maçından önce konumumuz belli olur. Ondan önce ligdeki durumumuz belirlenirse başta yabancı oyuncular olmak üzere tüm oyuncularımı dinlendireceğim. Elbette bu süre zarfında onların da formda kalmasını sağlayacağız” diye konuştu.

ÖZERLER’E TEŞEKKÜR ETTİ
Coach Yavuz özellikle kondisyon konusunda takımdan istediği performansı aldığını belirterek Sinpaş Denizli Basket Kondisyoneri Özer Özerler’e teşekkür etti. Yavuz, “Şu anda sezon planında yaptığımız yüklemeler ve maç hazırlıkları, takımın içinde bulunduğu form grafiği istediğim gibi gidiyor. İyi bir çalışma ortamında bizim de elimizden geldiği kadar en iyi verimi verdiğimiz düşünüyorum” dedi.

BU FEDAKARLIĞA TARAFTAR YANIT VERMELİ
Denizli’de basketbol sevgisinin yaygınlığına da değinen Coach Yavuz, “Şu sıralar az sayıda taraftarın bizi desteklediği serzenişinde bulunuyorum ama insanları zorla bir yerlere getiremeyiz. Maçlarımıza gelen taraftar sayısı kötü değil. Özellikle başka şehirlerle kıyaslandığında. Buna rağmen eğer benim yönetim kurulum, onursal başkan Derya Baltalı seyirciyi düşünerek, onlar gelsin diye maçları üniversitede oynatıyorsa, iyi bir ortamda güzel bir şeyler seyretsin diye madde fedakarlıklarda bulunuyorsa seyircinin de buna karşılık vermesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..