REKLAMI GEÇ

Coach zirveyi istiyor

Coach zirveyi istiyor

Ligde Tofaş ve Acıbadem’in ardından üçüncü sırada yer alan Sinpaş Denizli Basket’te coach Hakan Yavuz, “Bu bana yetmiyor. Onların yerini istiyorum” dedi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 11 Aralık 2015 Cuma, 11:01

TBL’de üst üste 7 maçını kazanan Sinpaş Denizli Basket’te İstanbul DSİ maçı hazırlıkları sürüyor. Yeşil lacivertliler çalışmalarını maçın oynanacağı PAÜ Arena’da sürdürüyor. Gökhan’ın hafif sakatlığı dışında takım eksik bulunmuyor.

ALABİLDİĞİMİZ KADAR PUAN ALACAĞIZ
Çalışmaları denizlisporhaber.com’a değerlendiren coach Hakan Yavuz son iki maçta potalarında ortalama 80 sayı gördüklerini hatırlatarak, “Hücum çalıştığımız hafta savunmamız biraz bozuluyor. Savunmayı çalışırsak hücumda zorluk çekiyoruz. Gelişim karşısında her ikisini de iyi yaptığımıı düşünüyorum. İstanbul DSİ maçının özellikle savunma bölümlerini çalıştık. Galibiyet serimizi sürdürmek istiyoruz. Bulunduğumuz yerden şimdilik memnunuz. Önümüzdeki haftalar ne gösterir bilemiyoruz. Bazı takımlar oyuncu transferine başladı. Herkes bir şeyler yapmaya çalışıyor. Ligin ikinci yarısında takımlar daha saldırgan olacak. Bu nedenle ilk devre alabildiğimiz kadar puan almak istiyoruz” dedi.

“KADROM YETERLİ”
Coach YAvuz sözlerini şöyle sürdürdü “Transfer tamamen maddi bir konu. Benim transfer talebim yok. Gerek olursa yönetimle oturur konuşuruz. İkinci devrede takımlar şimdiki görüntülerinden çok farlı oluyor. Biz Acıbadem’e ve Tofaş’a maddi anlamda değil de, saha içerisindeki takımdaşlık, mücadele ve seyircimizin desteğiyle yaklaşmayı daha uygun buluyoruz. Çünkü şu anda paranız olsa da alacak oyuncu yok. Tofaş’ın ve Acıbadem’in yaptığı transferleri sezon başında büyük paralara yapabilirsiniz. Süper Lig’den belki bir oyuncu iner bizim ligimize, onun da rakamı ve talibi çok olur. Bizde böyle bir yarışa girmek istemiyoruz. O nedenle elimizdeki kadro yeterli. Önümüzde transfer için bir ay gibi bir zaman var. Eğer bu süre zarfında ihtiyaç olursa ben bunu yönetimimize iletirim. Ama şuanda öyle bir ihtiyacımız yok. Takımın bozulmasından da endişe ettiğim için bunu tercih ediyorum. Herkesten istediğim verimi alıyorum. Çocuklarda ellerinden geleni yapıyorlar”

“ONLARIN YERİNE GÖZ DİKTİM”
Geçen yılın lider takımına göre önemli değişimlerin yaşandığının da altını çizen coach Yavuz,”Bence birçok şey değişmiş olması lazım ki; bunların en başında son periyot sonuçları geliyor.  Belki geçen sene kadar başarılı değiliz, yani ligin zirvesinde değiliz. Geçen sene ne Tofaş vardı, ne  de Acıbadem. Eğer onlardan sonra olmamız gereken yerdeysek, öyleyiz. Şu an onlar olmasa liderdik. Demek ki, geçen seneki takım kadar varız. Ama buda bana yetmiyor. Onların yerine göz diktim. Çok ciddi kazanma isteği olan bir takımla çalışıyoruz. Zaten takım kurgusu denilen şey o. Benim hep inandığım, hoca bir oyuncu alıyor, ‘30 sayı atar ama savunma yapmaz. Ben ona yaptırırım’ diyen bir coach başarısız olur. Adama 25-30 yaşından sonra savunma kimse yaptıramaz. Onun için hem savunmacı oyuncularım var, hem hücumcu oyuncularım var. Bunları maç içinde dengeli bir şekilde oynatmaya çalışıyorum. Savunması zayıf iki adamı beşin içinde koyduğumda sayı yiyoruz. Bende hemen müdahale ediyorum. Bundan önce en önemlisi kondisyonerimiz. 4 aydır sabah akşam, hep beraber bu takımın güç, kuvvet, kondisyon sorumlusu. Tabi ki maçın sonunda diri kalmamızda onunda büyük bir payı var. Bide biz maçın sonunu, oraları oynamış tecrübeli oyuncularla oynamaya çalışıyoruz. Gelişim maçından sonrada söyledim ama her maç öyle olmayabilir. Onun içinde biz tedbirlerimizi üst seviyede tutmaya çalışacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

harun türkmen   -  Bağlantı 11 Aralık 2015, 17:38

TEBRİKLER KOÇ, BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLİYORUM…