REKLAMI GEÇ

Cumhurbaşkanlığı Kupası Denizli’ye verilmedi

Cumhurbaşkanlığı Kupası Denizli’ye verilmedi

Cumhurbaşkanlığı Kupası’na ev sahipliği yapmak için müracaat eden Denizli’nin beklentisi karşılık bulmadı. Finalist Karşıyaka’ya yakın olduğu gerekçesi ile final Samsun’a alındı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 10 Eylül 2015 Perşembe, 16:04

Türkiye Basketbol Ligi 31. Cumhurbaşkanlığı Kupası 7 Ekim günü Samsun, Yaşar Doğu Spor Salonu’nda oynanacak. Türkiye Basketbol Federasyonu bu yönde aldığı kararı resmi internet sitesi aracılığı ile kamuoyuna duyurdu.

Denizli’de; Sinpaş Denizli Basket Kulübü ve Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri Akademisi’nin PAÜ Arena’da oynanması için müracaat ettiği ve lobi faaliyetlerinde bulunduğu kupa finalinin Samsun’a alınması şaşkınlık yarattı.

Denizli Basket’in geçen sezon lig maçlarına ev sahipliği yaptığı PAÜ Arena hem ambiansı, hem sporseverlere sunduğu imkanlar hem de topladığı taraftarlar ile TBF’nin dikkatini çekmiş, defalarca övgüsünü almıştı.

Bazı üst düzey federasyon yöneticilerinin de sıcak baktığı PAÜ Arena, Süperlig Şampiyonu Karşıyaka’nın evine çok yakın olduğu gerekçesi ile organizasyondan mahrum edildi.

İzmir ve Denizli’de tepki toplayan bu karar basketbol camiasını da şoke etti.

7 Ekim’de Karşıyaka ve Efes Pilsen, Cumhurbaşkanlığı kupası için mücadele verecek.

KARŞIYA CEPHESİ ÖFKELİ
Doğan Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulunan Karşıyaka Basketbol Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, “Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Salonu’nun güvenlik anlamında eksikleri olduğu belirtildi. Oysa salonda 2 yıldır maç oynanıyor. Bu yıl Federasyon Kupası da orada yapılacak. Taraftarımızın Samsun’a ulaşımı zor olacak. Rakip taraftar baskısından çekinmiş olabilir” dedi. Pınar Karşıyaka ile Anadolu Efes arasında final serisinde taraftar konusunda gerilim yaşanmıştı. Pınar Karşıyaka, geçen yıl Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı finalde Fenerbahçe’yi yenerek kazandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..