REKLAMI GEÇ

Dalaman: Bu emek boşa gitmesin

Dalaman: Bu emek boşa gitmesin

Denizli Basket Başkanı Turgut Dalaman 8 yıllık emeğin heba edilmemesi gerektiğini söyledi, “Bu yük 3 – 5 kişinin omuzlarına yüklenmemeli” dedi.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 18 Haziran 2015 Perşembe, 13:42

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele eden Denizli Basket Spor Kulübü’nde Turgut Dalaman başkanlığındaki Burç Çiçek, Ender Yörükoğlu, Tanju Beştaş, Kelcik Kaya, Erol Güler ve Alptekin Ayyavuz’dan oluşan yönetim görevi bırakma kararı aldı. Bu karar Denizli spor çevrelerinde şaşkınlık yaratırken gerekçe olarak maddi desteksizlik gösterildi. Başkan Turgut Dalaman 8 yıl boyunca yapabileceklerini yaptıklarını artık son noktaya geldiklerini belirterek şehrin takıma sahip çıkması gerektiğini söyledi. Dalaman denizlisporhaber.com’a yaptığı değerlendirmede önemli açıklamalarda bulundu. İşte Dalaman’ın sözleri…

İNSANLAR MUTLU OLDU, KATILIM GÖSTERDİ
“8 yıl boyunca emek emek bu kulübü yukarılara taşıdık. Ancak son sezonumuzda insanların katılımlarını istediğimiz düzeye çıkardık. Ortalama 3 bin 500 seyirciye oynayarak Türkiye liglerinde en fazla taraftar ortalamasına sahip 6. takım olduk. Maçlarımıza gelen insanlar hep mutlu oldular. Basketbolu bir eğlence, şov olarak gördüler. Abartmadan herkes galibiyet sevincini de mağlubiyet üzüntüsünü de yaşadı. Güzel bir topluluk oldu. Kulüp Denizlili sporseverlerle güzel bir birliktelik yaşadı”

YÜK 3-5 KİŞİNİN OMUZLARINDA OLMAMALI
“Geldiğimiz nokta bizleri de üzüyor. Dünkü açıklamamızdan sonra herkes şaşkınlık içinde. Çok zor bir olay bu. 8 yılın emeği gitti gözümüzün önünde. Bu iş sadece 3-5 yöneticinin sırtına yüklenmemeli. Sadece bizler yürüteceğiz diye bir iddiamız da yok. Denizli’de basketbolu sevenlerin olduğuna inanıyorum. Aldığımız karar bir pes etme değil”

“SON NOKTAYA GELDİK”
Biz yönetim olarak sürekli kendimizden verdik. 8 yıldır kendi emeğimiz ve maddi gücümüzle yapabileceklerimizi yaptık ama artık son noktaya geldik. Bu kulübün devamlılığı için uzun süreli sponsorluklar bulmamız lazım. Denizlimizde Aynes ve Lezita gibi perakende sektöründe önde olan firmalarımız var. Bunların destek olması gerekir. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin destek olması gerekir. Eğer kulübümüzün devamlılığını sağlamak istiyorsak Denizli sahip çıkmalı”

TAKIM DEVAM ETMEK İSTİYOR
“Hocamız Okan Çevik ile hocalarımızla, sporcularımızla görüştük. Onlar da çok üzgün. Devam etmek istiyorlar. Denizli kentini ve taraftarını seviyorlar. Herkes bu aşamada bizden haber bekliyor. Hatta transfer listemizde olan oyuncular bile bizden haber bekliyorlar. Bu belirsizlik ortamı kısa süre sonra bir sonuca ulaşacaktır”

ÇOCUKLARIMIZ BU TAKIMDA OYNAMAYI HAYAL EDİYOR
“Denizli’de çok iyi bir atmosfer oluşturduk. Maçlarımıza 500 civarında çocuk geliyor. Bunlar gerek bizim gerek diğer kulüplerin spor okullarında basketbol eğitimi alıyor. Hepsinin ortak hedefi bir gün bu takımda oynamak. Bunun hayali ile spora motive oluyorlar. Yarın bu kulüp kapanırsa çocuklarımızı motive edemeyeceğiz. Bir yandan onların spora yönelmelerini sağlamak istiyorken bir yandan da önlerindeki örnekleri ortadan kaldırmamalıyız”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..