REKLAMI GEÇ

DENİZLİ BASKET ÖNCE DURDURDU, SONRA VURDU

DENİZLİ BASKET ÖNCE DURDURDU, SONRA VURDU

Ligdeki en ağır yenilgisini aldığı Socar Petkim’in işini savunmada bitiren Denizli Basket’in keyfi yerinde.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 2 Şubat 2015 Pazartesi, 10:48

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde liderliği bırakmayan Sinpaş Denizli Basket evinde Socar Petkim’i 75-71 geçerek yoluna devam etti. Ligin başlangıcında bu sezonki en ağır yenilgisini aldığı rakibi karşısında iyi savunma yaparak sonuca ulaşan yeşil lacivertli Denizli temsilcisi yenilmezlik serisini 12 maça çıkardı.

Maç sonunda değerlendirmede bulunan Coach Okan Çevik ”Her zaman için birinci devrenin, ikinci devrenin veya Playoffların ilk maçı zordur. Çünkü belirli bir maç ritmine girdikten sonra maçlara konsantre olmak çok daha kolaylaşıyor. Ama belirli bir ara, tatil, yabancı oyuncularımızın Amerika’ya gidip geri dönmeleri doğal olarak ilk maçı çok iyi oynamamızı beklemiyordum. Kendi hedeflerimiz doğrultusunda ve kendi evimizde kazanmamız gereken bir maçtı. Socar Spor bu ligin en hücumcu takımı, benim görüşüme göre bu ligin en iyi penetre edip pas veren oardaki boşlukları bulan ve takım kimyasını en iyi kullanan takımı. O yüzden bizim birinci amacımız onları savunmada belli bir skorun altında tutmaktı. Çünkü bu ligin en skorer ve en fazla hücum ribaundu alan takımı. Bütün bu özellikleriyle gerçekten ilk hafta için çok tehlikeli bir takımdı. Önlemleri özellikle savunma kısmında iyi aldığımızı düşünüyorum. Hem 71 sayı yedik hem de malesef maçın son periyodunda bir buçuk dakika içerisinde 10 – 0’lık bir seri yedik. O seride yediğimiz sayıları çıkartırsanız zaten çok düşük sayılarda tutmuştuk. Aslında maçı çok daha erken koparabilirdik ama maalesef orda kötü bir periyot geçirdik. Ama dediğim her şeyin ilk maçı zordur dolayısıyla bu maçın kolay olmasını beklemiyordum. Kazandığımız için tüm oyuncularımı kutluyorum, Socar Spor’a da başarılar diliyorum.’’

Sinpaş Denizli Basket’in yeni transferi Barboros Bozkurt’ta ‘’Takıma on gün önce katıldım. Bütün hafta boyunca bu maça iyi şekilde hazırlandık ve bunu da sahaya iyi yansıttığımızı düşünüyorum. Her ne kadar maçın sonunda biraz kontrolü kaybetmiş olsak ta bunu tekrar lehimize çevirip maçın sonunda galip gelmesini bildik. Adım adım bakıyoruz. Önümüzdeki hafta da kazanıp yolumuza devam etmek istiyoruz’’ dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..