REKLAMI GEÇ

DENİZLİ BASKET İÇİN HALA UMUT VAR

DENİZLİ BASKET İÇİN HALA UMUT VAR

Bir grup gönüllü işadamının sahip çıktığı fakat onların da yalnız bırakıldığı, bu nedenle sezon başında ligden çekilen Denizli Basket’in canlandırılması yeniden gündemde. Onursal Başkan Baltalı bugünkü genel kurulda şartların uygun olması durumunda bu yıl yeniden lige başlanabileceğini kongre üyeleri ile paylaştı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 25 Mayıs 2017 Perşembe, 20:35

Denizli’de 2004 yılında kurulan daha sonra işadamı Derya Baltalı önderliğindeki bir grup basketbolsever işadamının gayreti ile Türkiye’nin en saygın basketbol kulüplerinden biri haline gelen Denizli Basket’in yeniden lige dönmesi gündeme geldi.

Son iki sezonunda play-off oynayan fakat talihsizlikler nedeniyle TBL’ye çıkamayan yeşil lacivertliler PAÜ Arena’da özellikle play-off maçlarında 3 binin üzerinde taraftara oynuyordu.

Türkiye’nin önde gelen basketbol coachlarını Denizli’ye getiren kulüp kısa süre içinde kendi taraftarını oluşturmuş fakat geçen yıl sezon başında yeterli destek görmediği için ligden çekilme kararı almıştı. O tarihten bu yana taraftarlar tarafından sık sık gündeme gelen, sosyal medyada ligden çekilmemesi için kampanyalar başlatılan yeşil lacivertlilerde bekleyiş başlamıştı.

BUGÜN GENEL KURUL GERÇEKLEŞTİ
Geçtiğimiz günlerde yönetim kurullarında görev alan işadamlarının bir araya geldiği bir toplantı yapılmış, taraftardan gelen kulübün yeniden lige dönmesi yönündeki istek ve talepler de gündeme gelmişti. Yeşil lacivertlilerde bugün ise olağan genel kurul gerçekleşti. Durağan durumdaki kulübe eski yönetici Kelcik Kaya önderliğinde yeni bir yönetim kurulu belirlendi.

BU TAKIM MUTLAKA LİGE DÖNECEK
Onursal Başkan Derya Baltalı’nın da yer aldığı genel kurulda yeşil lacivertlilerin yeniden lige dönmesi de gündeme geldi. Kulüp üyeleri kulübün yeniden canlandırılarak hayata geçirilmesi konusunda görüş birliğine varırken zamanı konusunda ise uygun şartların oluşması fikrinde birleşti.

ÖNÜMÜZDEKİ SEZON HAZIR HALE GELECEK AMA…
Genel kurulda kulübün kapatılmadan yoluna devam edilmesi konusunda anlaşılırken en geç 2018-2019 sezonunda yeni bir takım oluşturularak lige yeniden devam edilmesi konusunda da birleşildi. Fakat yeşil lacivertli kurmaylar uygun koşulların oluşması durumunda bu sezon da ligde yer alınabileceğini kaydetti.

DENİZLİ’DEN İSTEKLERİ VAR
Bir kaç yıl sonra yeniden ligden çekilecek ya da kapatılacak bir yapı oluşturmak istemeyen yeşil lacivertli kongre üyeleri yeni dönemde basketbolu karşılık beklemeden seven bir yönetim modeli oluşturmayı planlıyor. Denizli’den kulübün yanında daha çok hissedilen ve önceki sezonlardan daha fazla taraftar desteğini talep eden kongre üyeleri özellikle sponsorlar konusunda da ciddi adımlar atılması gerektiğini kaydetti.

SAHA KONUSU SORUN OLMASIN
Daha önce PAÜ Arena’nın kullanılması konusunda üniversite yönetimi ile sıkıntı yaşayan yeşil lacivertlilerde genel kurul üyeleri bu konuda da yeni bir sorun yaşamak istemiyor. Uzun yıllar maçların oynanabileceği bir salon isteyen yeşil lacivertli kurmaylar Denizli’de en uygun salonun PAÜ Arena olduğunu kaydetti. Yüksek kira ücretleri nedeniyle daha önce kulübü çok zorlayan salon konusuna kesin bir çözüm bulunması gerektiği kaydedilirken, üniversite yönetiminin de şu anda yeterince faydalanılamayan tesis konusunda olumlu yaklaşmasını bekliyor.

ALT YAPI OLACAK
Yeniden hayata geçirildiğinde bambaşka bir misyonla Denizli’nin karşısına çıkacak olan Denizli Basket hiçbir yöneticiye ihtiyaç duymadan yönetilebilecek ve sporcu yetiştirebilecek bir kulüp modeli ile gelmek istiyor. Denizli’de çocuk ve gençlere sporu sevdirmeyi misyon edinmek isteyen yeşil lacivertli kulüp, spor ahlakını öğretmek ve gençleri spor yolu ile eğitmek gibi sosyal amaçlar da taşıyacak.

KÖKLÜ KULÜPLERDEN BİRİ OLMALI
Denizli’de bu potansiyeli gören Onursal Başkan Derya Baltalı ve ekibi Denizli Basket’i Türkiye’nin köklü ve büyük kulüpleri seviyesine çıkarmak istiyor. Hem Milli takıma oyuncu yetiştiren hem de Türk basketboluna yeni yıldızlar kazandırmayı amaçlayan kulüp bu alanda bir marka olmayı da planlıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..