REKLAMI GEÇ

Dünya kupasında bir Denizlili

Dünya kupasında bir Denizlili

FİBA Dünya Kupası’nda mücadele eden A Milli Takım’ın yıldızlarından Kerem Gönlüm, Halk ozanı Özay Gönlüm’ün öz yeğeni…

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 9 Eylül 2014 Salı, 14:43

Spor, sanat ve siyasette pek çok önemli isim yetiştiren Denizli bugünlerde basketbol milli takımı ile birlikte FİBA Dünya Kupası’nda mücadele eden bir başka evladının heyecanını paylaşıyor. Denizlili meşhur halk ozanı Özay Gönlüm’ün en küçük kardeşi Cumhur Gönlüm’ün oğlu olan usta pivot Kerem Gönlüm, Türkiye’nin mucizevi maçların ardından çeyrek finale yükseldiği şampiyonanın öne çıkan isimlerinden biri oldu.
Babası Cumhur Gönlüm’ün İskenderun DDY’nda görev yaptığı sırada dünyaya gelen 37 yaşındaki Kerem Gönlüm, Türkiye’nin önde gelen kulüplerinde basketbol oynamadan önce ilk kariyer duraklarından biri de İskenderun Demir Çelik oldu. NBA takımlarından San Antonio Spurs‘ten teklif almasına karşın Türkiye’de kalmayı tercih eden Kerem Gönlüm savunmadaki mücadele gücü ve ribaund yeteneği ile Türk basketbolunun önemli uzunları arasındaki yerini aldı.
Kızılcabölüklü ailenin çocuğu olan başarılı basketbolcu FİBA Dünya Kupası’nda bu akşam Litvanya ile karşılaşacak olan millilerin en önemli kozlarından biri olacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..