REKLAMI GEÇ

Kolej hedefe ulaştı

Kolej hedefe ulaştı

Bu sezon ilk kez mücadele ettiği profesyonel ligde yüksek bütçeli takımlar arasından play-off’a sıyrılan Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji, deneyim sezonunda hedefine fazlasıyla ulaştı.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 9 Nisan 2018 Pazartesi, 10:53

Bölgesel ligden özel davetle Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne alınan Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji bu sezon ilk kez mücadele ettiği profesyonel ligde coach Abbas Bakırcı önderliğinde iyi iş çıkardı.

Yüksek Bütçeli takımlar arasından sıyrılan lacivert beyazlılar hafta sonunda Kepez Belediye’yi de devireren normal sezonu 13 galibiyet ile tamamladı ve sıralamada 7’nci basamakta ligi bitirdi.

Kepez Belediye karşısında ilk çeyrekte 26 -28’lik performans gösteren Denizli temsilcisi ikinci çeyrekte 23 sayı üretti ve rakibini 18 sayıda tuturak devreye 49-46 önde girdi. Üçüncü çeyrekten 25-23’lük  üstünlükle çıkan lacivert beyazlılar son bölüme 74-69 önde girdi. Son çeyrekteki başa baş mücadele sonunda maçı 94-88 kazanan Denizli temsilcisi play-off’taki rakiplerine kolay lokma olmadığını gösterdi.

Sezon başında uyum sorunları, oyuncu değişimleri yaşayarak sancılı bir dönem geçiren Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji özellikle iç sahadaki yenilgiler nedeniyle sıralamadaki yerini kaybetmişti. Ligde 13’ncü haftadan itibaren sorunlarını çözmeye başlayan ve lig uyumunu tamamlayan Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji aldığı kritik galibiyetler ile lige tutunmasını bildi. Şanssız maç kayıplarına rağmen FMV Işıkspor ve Bornova Belediye gibi kritik galibiyetler alan Coach Bakırcı’nın öğrencileri ilk kez mücadele ettiği profesyonel ligde camiası ile bütünleşmeyi başardı ve normal sezonda iyi bir iş çıkardı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..