REKLAMI GEÇ

Küçük adamlardan dev adımlar

Küçük adamlardan dev adımlar

Basketbolda Küçük Dev Adımlar Projesi ikinci yılına girdi.

/ DENİZLİSPORHABER / 3 Haziran 2014 Salı, 09:47

Denizli Emniyet Müdürlüğü’nün önceki yıl futbol için uyguladığı ‘Hayata Pas Ver’ projesinin devamı niteliğinde olan Basketbolda Küçük Dev Adımlar Projesi ikinci yılına girdi. Forum Çamlık alışveriş merkezinin önderliğinde Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü, Pamukkale Üniversitesi ve Denizlili Valiliği’nin de desteklediği proje, basketbolu çocukların yaşamlarının parçası haline getirmeyi, kötü alışkanlık ve ortamlardan uzak durmalarını sağlamayı hedefliyor. Projenin geçen yılki ayağında minikler eğitime alınarak basketbolu öğrenmeleri sağlanmıştı. Bu yılki bölümünde ise oluşturulan dört takım maçlara çıkmaya başladı.

Dört kardeş takımın maçları profesyonel maçları aratmadı. Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Zekeriya Çelik yönetiminde antrenmanlarına devam eden minik basketbolcular, ilk maçlarını hafta sonunda oynadı.

Atatürk Endüstri Meslek Lisesi Spor Salonu’nda ilk karşılaşma, Servergazi Koleji ile PEV Koleji Spor Kulübü arasında oynandı. Ardından sahaya çıkan Basketbola Küçük Dev Adımlar, rakibi Özel Çamlık Koleji Spor Kulübü öğrencileriyle oldukça çekişmeli bir maç çıkardı.

Sahada ter döken minik basketbolcuların aileleri çocuklarını soluksuz izlerken, maçta dakikalar ilerledikçe heyecan da doruğa ulaştı. Oldukça çekişmeli geçen maçta dostluk kazandı ve rakip takımların minik basketbolcuları birbirlerini tebrik ederek mutluluklarını paylaştılar.

Tüm takımların birinci geldiği basketbol turnuvasında gelecek vaat eden küçük basketbolculara madalyalarını, PEV Koleji Spor Külübü Başkanı Prof. Dr. Bülent Topuz, Pamukkale Üniversitesi Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu Spor Yöneticiliği Bölüm Başkanı Dr. Ridvan Ekmekçi Özel, Çamlık Koleji Müdürü Murat Gazi Gök ve Forum Çamlık Alışveriş Merkezi Müdürü Emre Uyar takdim etti. Basketbola Küçük Dev Adımlar Projesi, her yıl Denizli il merkezinde ilkokulların 3, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflardan 25 kişilik iki öğrenci grubunubasketbolla tanıştırmaya devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..