REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Basket TBL Federasyon Kupası’nda yarı finale yükseldi

Merkezefendi Basket TBL Federasyon Kupası’nda yarı finale yükseldi

TBL Federasyon Kupası Çeyrek Final ikinci maçında Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket, Manisa’yı 88-81 yendi, yarı final biletini kaptı. Merkezefendi’nin yarı finaldeki rakibi ise Sigortam.net.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 8 Ekim 2020 Perşembe, 18:31

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket TBL Federasyon Kupası’nda yoluna kayıpsız devam ediyor.

Kupanın yarı final maçına Umipig-Mehmet-Coleby-Gökhan-Altan beşiyle başladı. Manisa ekibi ise İnanç Mert-Recep-Ramazan-Umut-Godfrey beşiyle parkeye çıktı.

Manisa karşılaşmaya pota altında bitirdiği hızlı hücumlarla iyi başlayan taraf oldu ve farkı kısa sürede açtı. Rakip savunmaya takılan Merkezefendi Belediyesi uzak mesafeli şutlardan da istediği ritmi yakalayamayınca skorun gerisinde kalmaktan kurtulamadı. Son bölümde arka arkaya kritik top kayıplarına da imza atan ekip karşısında farkı çift hanelere çıkaran Manisa, çeyreği 25-14 önde tamamladı.

8-3 ile ikinci çeyreğe Merkezefendi hızlı başladı. Manisa reaksiyon gösterse de topu iyi paylaşan Merkezefendi yakaladığı ritimle farkı açmaya başladı. İkinci çeyrek 45-39 Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in üstünlüğüyle geçildi.

Üçüncü çeyreğe Ümit Sonkol’un üçlükleriyle başlayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket arayı açmaya devam etti, Manisa ise Ramazan ile pota altında skor bularak maçım içinde kalmaya çalıştı. Kalan dakikalarda da rakibini kendisine yaklaştırmayan Merkezefendi çeyreği 66-58 önde tamamladı.

Son çeyrekte de dışardan yüksek yüzdeli oynamaya devam eden Merkezedendi, Ümit Sonkol ile skor bulmaya devam etti. Rakibinin pota altındaki sert savunması karşısında mücadeleyi sürdüren Manisa 01.44 dakika kala farkı tek hanelere çekti (75-84). Kalan sürede hata yapmayan Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket rakibini 88-81’lik skorla geçerek yarı finale yükseldi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..