REKLAMI GEÇ

MERKEZEFENDİ BASKET:91 GEMLİK BASKETBOL: 92

MERKEZEFENDİ BASKET:91 GEMLİK BASKETBOL: 92

Denizli’nin TBL’deki temsilcisi Merkezefendi Basket evinde Yalova ve Mamak Belediye’den sonra Gemlik’e de boyun eğdi. Lacivert beyazlılar potasında 92 sayı gördü.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 23 Kasım 2019 Cumartesi, 10:21

TBL 7. haftasında Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’e konuk olan Gemlik Basketbol, ikinci yarı geriye düşse de Diante Watkins’in etkili performansıyla iyi bir geri dönüşe imza attı ve karşılaşmayı 92-91 kazanarak ilk galibiyetini aldı. Diante Watkins 35 sayı-9 asistlik performansıyla galibiyette etkili rol oynadı.

Karşılıklı basketlerle başlayan karşılaşmada yayın gerisinden bulduğu sayılarla Merkezefendi Belediyesi Basket Takımı üstünlüğü eline aldı. Son bölümde 01:45 dakika kala Johnson ile farkı eriten Gemlik, çeyreği 21-17 önde tamamladı.

İkinci çeyreğe Kemal Can Aktuna ile iyi başlayan 07:12 dakika kala skoru dengeledi (26-26). 10-0 seri yakalayan Merkezefendi Belediyesi skor üstünlüğünü eline aldı. Kalan dakikaların çekişmeli geçtiği çeyreği 45-40 Gemlik önde tamamladı.

Üçüncü çeyrekte Azizcan Özdemir’in basketiyle Merkezefendi, farkı 1’e çekse de Gemlik’ten yanıt gecikmedi. Ancak akabinde 7-0 seri yakalayan Merkezefendi Belediyesi Basket farkı eriterek üstünlüğü eline aldı (54-50). Bu dakikalarda ribaundlarda etkili olsa da zorlama atışlara yönelen Gemlik farkı eritemedi. Üçüncü çeyrek 69-58 Merkezefendi üstünlüğüyle geçildi.

Gemlik son çeyreğe Murat Can Esen’le yayın gerisinden yüzdeli başladı ve  07:09 dakika kala skora 71-71 dengeyi getirdi. Çekişmeli geçen kalan dakikalarda Merkezefendi, Ümit Sonkol ile cevap vererek üstünlüğü elinde tuttu. Son bölümünün kıran kırana geçtiği karşılaşmada üstünlük el değiştirmeye devam etti. Johnson ve Watkins ikilisinden bu dakikalarda iyi yararlanan Gemlik, 39 saniye kala 90-89 öne geçti. Çekişmenin devam ettiği karşılaşmada Jordan’ın basketiyle Yiğit Emre Mirza’yla karşılık veren Gemlik tekrar öne geçen taraf oldu. Son topu Mishula’ya kullandıran Merkezefendi sayıyı bulamayınca Gemlik’e 92-91 mağlup oldu.

ÖNE ÇIKANLAR
Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket: Jarome Jordan 17 sayı-9 ribaund, Oleksandr Mishula 15 sayı-7 asist
Gemlik Basketbol: Diante Watkins 35 sayı-9 asist, Gary Johnson 24 sayı-9 ribaund

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..