REKLAMI GEÇ

Merkezefendi Basket’in hayalleri yıkıldı, Basketbol Süper Ligi’ne Fethiye alındı

Merkezefendi Basket’in hayalleri yıkıldı, Basketbol Süper Ligi’ne Fethiye alındı

Denizli’nin Türkiye Basketbol Ligi’ndeki temsilcisi Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Süper Lig hayalleri yıkıldı. Tahkimin Merkezefendi Basket’in hakkının ihlal edildiği yönündeki kararının ardından gözlerin çevrildiği Basketbol Federasyonu, hak eden Merkezefendi Basket yerine son anda başvuru yapan Fethiye Belediye Spor Kulübü’nü kabul etti.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 19 Eylül 2020 Cumartesi, 11:36

Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in Süper Lig hayali, hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Basketbol Federasyonu tarafından eksik evrak gerekçesi ile başvurusu reddedilen Merkezefendi Basket tahkim kuruluna gitmiş, kurulun verdiği karar ile de Süper Lig yolu açılmıştı.

EVRAKLAR TAMAMLANDI, GÖNDERİLDİ
Tahkimin kararının ardından süreci iyi yönetemeyen Basketbol Federasyonu yeniden başvuru süreci başlatmış, Merkezefendi Basket de başvuru evraklarını göndererek, Federasyon’un kararını beklemeye başlamıştı.

Ancak, bu süreçte baştan beri Süper Lig talebinin dışında kalan Fethiye Belediye Spor Kulübü ile Yalova Spor Basketbol Kulübü son anda başvuru yaptı, üst lige alınmalarını istedi.

Basketbol Federasyonu, Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket’in hayallerini yıkan bir karara daha imza attı. Federasyon, başvuru koşullarını yerine getiren 3 takım arasından Fethiye Belediye Spor Kulübü’nü tercih etti, ING Basketbol Süper Ligi’ne aldıklarını açıkladı.

Federasyondan yapılan açıklamada, her üç takımın da koşulları yerine getirdiği, değerlendirmenin bir öncesi sezon takımların ligdeki sıralamalarının dikkate alındığı bildirildi. Geçtiğimiz sezon Fethiye 2. Merkezefendi 3. Yalova da ligi 8. tamamlamıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..