REKLAMI GEÇ

MERKEZEFENDİ BELEDİYE YÜKSEKÇITA KOLEJİ 60 FETHİYE BELEDİYE 76

MERKEZEFENDİ BELEDİYE YÜKSEKÇITA KOLEJİ 60 FETHİYE BELEDİYE 76

Kolejliler eleme maçı rövanşında Fethiye Belediye’ye taraftarı önünde kaybetti, sezonu bitirdi. Lacivert beyazlılar dar bütçeli takımı ile bu sezon Denizli basketboluna önemli bir katkı koymuş oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 18 Nisan 2018 Çarşamba, 21:41

MERKEZEFENDİ BELEDİYE YÜKSEKÇITA KOLEJİ 60 FETHİYE BELEDİYE 76

  1. PERİYOT : 22-22 2. PERİYOT 29-33 (7-11) 3. PERİYOT : 47-54 (18-21) 4. PERİYOT: 60-76 (13-22)

Denizli’yi bu sezon ilk kez Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde temsil eden Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji sezonu Fethiye Belediye yenilgisi ile kapattı. Normal sezonu 7’nci sırada bitirerek play-off’a kalan lacivert beyazlılar, 70-79’un rövanşında kendi evinde Fethiye Belediye’yi konuk etti.

Mutlak galibiyet parolasıyla parkeye çıkan Coach Abbas Bakırcı’nın öğrencileri oyuna Fırat, Serdar, Engin Sefa, Orkun ve Emre ilk beşi ile başladı. İlk çeyrekte dış şutlardan başka numarası olmayan konuk ekibe karşı potasını iyi savunan Denizli temsilcisi özellikle hücum rebaundlarında zorlansa da rakip potaya 22 sayı bırakabildi. Hızlı hücumlarla kolay sayı bulan, ekstra paslarla boş atış yakalayan konuk ekip de maça ortak oldu ve çeyrek 22-22 sona erdi.

İkinci çeyrekte kolay sayılara devam eden konuk ekip farkı da açmaya başladı. Devrenin bitimine 4,19 kala skoru 29-33’e getiren konuk ekip Coach Bakırcı’ya mola aldırmayı başardı. Mola dönüşü savunma rebaundlarında da rakibine boyun eğen Denizli temsilcisi farkın açılmasına engel olamadı. Devrenin bitimine 40 saniye kala Fethiye becnhi mola alarak son hücumunu efektif kullanıp sayıya dönüştürse de son topu kullanan Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji Emre ile üçlük denedi ve istediği sayıyı çıkaramadı 32-41.

İkinci yarıya tempoyu yükselterek başlayan ev sahibi pota altında sayı üretmekte zorlanırken konuk ekip her hücumunu değerlendirmesini bildi. Çeyreğin bitimine 6 dakika kala Emre’nin art arda üçlükleri tribünleri coştururken ev sahibini oyuna döndürmeyi başardı. 2,21 kala farkı 4 sayıya kadar eriterek skoru 46-50’ye getiren Yüksekçıta Koleji’nin kalan bölümde nefesi yetmedi. Fırat’ın bu bölümde faullerini 4’lemesi işleri karıştırdı. 3. çeyrek 47-54 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

Son çeyreğin ilk bölümüne dış şutlarla başlayan Fethiye Belediye farkı hızla açtı ve ilk 1,5 dakika içinde skoru 47-60’a getirdi. Yüksekçıta Koleji’nin üç kritik hücumdan eli boş dönmesi konuk ekibin işini kolaylaştırdı. Konuk ekibin Ömer’le bulduğu üçlük Coach Bakırcı’ya molayı aldırdı. Mola dönüşü Serdar’ın üçlüğüne, pota altında bulduğu sayı ile yanıt veren konuk ekip maçın kalan bölümünde dış şutlarla ev sahibinin işini bitirdi. Kolejin sayı üretemediği bölümlerde farkı artıran Fethiye Belediye haklı bir galibiyet alarak play-off’taki diğer rakibini beklemeye başladı.

Diğer yandan bu sezon ilk kez mücadele ettiği TB2L’de normal sezonda flaş galibiyetler alan Yüksekçıta Koleji taraftarı önünde istediği oyunu çıkaramadı. Deneyim kazanma sezonunda Denizli’ye basketbol keyfi yaşatan lacivert beyazlılar sezonu kapattı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..