REKLAMI GEÇ

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ YÜKSEKÇITA KOLEJİ 73 İTÜ 63

MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ YÜKSEKÇITA KOLEJİ 73 İTÜ 63

TB2L’de sıralama için sahaya çıkan Yüksekçıta Koleji, İTÜ karşısında zorlansa da kazanmasını bildi 73-63.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 25 Mart 2018 Pazar, 11:50

Normal sezonun bitimine üç maç kala play-off hattına yerleşen Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji sıralama için önem taşıyan maçta İTÜ’yü ağırladı.

Coach Abbas Bakırcı maça Anıl, Serdar, Fırat, Emre ve Adem ilk beşi ile başladı.

Birinci çeyreğin ilk bölümünde savunmada rakibine göz açtırmayan lacivert beyazlılar 2 blok ile İTÜ hücumcularını bezdirirken 12-2’lik bir seri yakaladı. Çeyreğin ikinci yarısında dört hücumdan eli boş dönen Kolejliler, İTÜ’nün farkı eritmesine engel olamadı 12-10. Hücum ribaundlarından eli boş dönen lacivertü beyazlılar çeyrek bitmeden Coach Bakırcı’ya mola aldırdı.

Mola dönüşü Emircan’ın İTÜ adına üçlüğü konuk ekibi maçta ilk kez öne geçirdi. Pota altında Engin Sefa iki kolay atışı kaçırırkenfaul çizgsinin gerisinden sayı bulan İTÜ son topu da kullandı. Hasancan’ın üçlük denemesi çeyreğin bitimine saniyeler kala çemberden döndü. İlk periyot 13-14 konuk ekibin üstünlüğü ile sona erdi.

İkinci çeyrekte dış şutlarla sayı aramayı sürdüren konuk ekipte Emircan bir kez daha sahne alarak farkı artırdı. Bu üçlüğe Hakan boyalı alandan bulduğu sayı ile karşılık verdi. İkili oyunlarla pota altında etkili olan Hakan 3,5 dakika geride kalırken iki kolay sayı daha bularak farkı eritti 19-20. Etkili oyun konuk ekip bencinin mola almasına neden oldu.

Çeyreğin bitimine 4 dakika kala Emre’nin üçlüğü Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji’ni maçta yeniden öne geçirdi 26-25. Fakat Ersin bu sayıya hemen üçlükle karşılık verdi. Sertleşen savunmaları aşmada her iki takımın zorlandığı bu bölümde ilk yarının son topunu ev sahibi kullandı. Fırat’ın asistinde Adem’in smacı Yüksekçıta Koleji’nin devreye önde girmesini sağladı 31-29.

Üçüncü çeyrek her iki takımın pota altında bulduğu sayılarla başladı. Bu bölümde Engin Sefa ve Adem’in ikili oyunları ev sahibinin maçı kazanmaktaki kararlılığını gösterdi. Çeyreğin 4 dakikası geride kalırken Adem’in üçlüğü farkı 7 sayıya çıkardı. Hemen ardından Hakan’ın hızlı hücumu iyi değerlendirmesi ilme skor 42-33 oldu ve İTÜ benchi mola almak zorunda kaldı.

Üçüncü periyodun bitimine 3 dakika 22 saniye kala Fırat’ın faullerini üçlemesi ev sahibinde sıkıntı oluşturdu. Hızlı hücumda Emircan’a faul yapan Fırat bu bölümden sonra daha az süre aldı. Faul sonrası Engin Sefa ve Emre pota altında ikili oyunlarla sayı üretmeyi başardı. Fakat maçın etkili isimlerinden Engin Sefa çeyreğin bitimine 2 dakika 21 saniye kala faullerini dörtledi ve kenara geldi. Çeyreğin bitimine 45 saniye kala Hasancan’ın üçlüğü konuk ekibin maça tutunmasını sağladı. Fakat bu sayıya Emre hemen karşılık verdi ve skoru 51-45’e getirdi. Son topu kullanan ev sahibi Fırat’ın asistinde Serdar ile sayı bularak son periyoda 53-45 önde girdi.

Maçın son bölümü Yüksekçıta Koleji için son derece kötü başladı. Çeyreğin başında Fırat faullerini dörtleyince coach Abbas Bakırcı öğrencisini yanına çağırdı. Çeyreğin ikinci dakikası geride kalırken bir pota altı mücadelesinde Emircan sert bir şekilde yere düştü ve sakatlandı. İTÜ’nün en etkili ismi olan oyuncunun kenara gelmesi konuk takımın oyun düzenini bozdu. Faul sonrası Emre’nin üçlüğüne Ersin yanıt verdi. Kolejlilerin boş döndüğü hücum sonrası Kevın’ın üçlüğü koru 58-54’e getirirken Coach Bakırcı bir kez daha mola almak zorunda kaldı.

Mola dönüşü deneyimli Serdar’ın üçlüğü salondaki taraftarı coşturduysa da hemen ardından Ersin buna karşılık vererek skoru 61-57’e getirdi. Çeyreğin bitimine 5 dakika kala bu kez Ediz’in sayısı İTÜ’nün kazanma isteğini gösterdi. Maç boyunca çok etkili görünmeyen deneyimli isim Serdar son çeyrekte sorumluluk alarak oyunun kaderini değiştirdi. Pota altında etkili olan Serdar 3,29 kala farkı yeniden 7 sayıya çıkardı. Savunmada İTÜ’yü durduran lacivert beyazlılarda hakan Hızlı hücumda çembere bırakarak maçın bitimine 1,48 kala skoru 69-62’ye getirdi. Son dakika içinde Fırat pota altında rahat bir atışı kaçırırken ribaundu alan Hakan faulle durduruldu. İki atışı da sayıya çeviren oyuncu skoru 71-62’ye getirdi. Skoru belirleyen isim ise Engin Sefa oldu. Faul çizgisinin gerisinden sayı üreten oyuncu maç skorunu 73-63 olarak ilan etti.

Nefes kesen maç her iki takıma da gitti geldi. Denizli temsilcisi rahat başladığı karşılaşmada zaman zaman yaşadığı konsantrasyon sorunları nedeniyle rakibine maça ortak etti. İTÜ’de Emircan,Erdinç, Hasancan gibi isimler etkili olurken Merkezefendi Belediyesi Yüksekçıta Koleji’nde Serdar, Hakan, Emre, Hakan ve Fırat sorumluluk almasını bildi. Ev sahibi bu galibiyet ile play-off’u da garantilemiş oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..