REKLAMI GEÇ

Minikler dev adamların karizmasını çizdi

Minikler dev adamların karizmasını çizdi

Bahçeşehirli öğrenciler sorularıyla potanın yıldızlarını terletti

/ DENİZLİSPORHABER / 9 Ocak 2014 Perşembe, 09:47

TB2L’de mücadele eden Aydem Pamukkale Üniversitesi Basketbol Takımının tüm oyuncuları, teknik ve idari kadrosu, Denizli Bahçeşehir Koleji İlköğretim Okulu’na misafir oldu. Etkinlikte öğle yemeğini okulda minik öğrencilerle beraber yiyen Siyah-Beyazlılar, daha sonra spor salonunda düzenlen panelde minik öğrencilerin sorularını yanıtladılar.

Bahçeşehir Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Zerrin Altunkaya, Aydem Pamukkale Üniversitesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yörükoğlu, Aydem PAÜ Basketbol Koordinatörü Ahmet Gürsel Oğuz, Aydem PAÜ Basketbol Takımı Baş Antrenörü Gökhan Taştimur’un da takip ettiği panele minik öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

Panelde minikler sordukları birbirinden ilginç sorularla Aydem PAÜ’lü oyuncuları adeta terlettiler. Minik öğrencilerin soru maratonunun ardından  Aydem PAÜ Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yörükoğlu, ismi yazılı forması ile oyuncuların imzaladığı basketbol topunu günün hatırası olarak Bahçeşehir Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Zerrin Altunkaya Saygılı’ya hediye etti. Saygılı ise Başkan Yörükoğlu ve Baş antrenör Gökhan Taştimur’a günün anısına çiçek verdi.

Söyleşinin ardından yapılan törende minik öğrenciler, katılımlarından dolayı Aydem PAÜ’lü oyunculara madalyalarını taktı. Bu arada yapılan atış yarışmasında başarılı olan bir öğrenciye Pamukkale Üniversitesi Basketbol Takımının forması verilirken, beş öğrencide Domino’s Pizza’dan menü kazandılar.  Panel sonrası minik öğrenciler, PAÜ’lü oyunculardan imza almak için yarıştılar.

Panel sonrası Aydem PAÜ basketbol takımına pasta ikram eden Bahçeşehir Koleji İlköğretim Okulu Müdürü Zerrin Altunkaya Saygılı, ‘’ Yeni bir okul olduğumuz için düzeni oturtuktan sonra sportif faliyetlere geçebildik. Bizim her zaman kapımız spor ve sporculara açık. Her  zaman sizinle iletişim içinde olmak isteriz. Seyirci anlamında da katkı da bulunmak isteriz. Bu arada sizler gibi genç ve başarılı ağabeylerinin olması bizim öğrencileri de mutlu edecektir. Tekrar katılımınızdan dolayı teşekkür ederim’’ şeklinde görüş bildirdi.

Aydem PAÜ Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yörükoğlu, Altunkaya’ya teşekkür ederek, ‘’ Sayenizde çok güzel bir gün geçirdik. Umarım çocuklar da beğenmiş ve mutlu olmuşlardır. Bizim burada olma amacımız onların mutlu olmasıdır. ‘’ dedi.

Aydem PAÜ Basketbol Takımı Baş Antrenörü Gökhan Taştimur ise ‘Bahçeşehir Koleji’ni bizi davet ettiği için çok teşekkür ediyorum. Hakikaten ilk yıl olmasına rağmen son derece düzenli ve uyumlu bir organizasyon yaşadık.  Panel boyunca herşey çok güzeldi, çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

PANELDEN NOTLAR

Zaman zaman esprili cevaplarından geldiği panelde öğrenciler, oyunculara şu soruları yöneltti:

‘’Sizce en iyi basketbolcu kimdir?’’ (Michael Jordan)

‘’Basketbolcu olmasaydınız hangi mesleği seçerdiğiniz ?’’ (Gürol Karamahmut: Doktor, Osiris Eldridge: Futbolcu, Armands Skele: Dansçı).

‘’ Lisede genç bir sporcu hayaliniz neydi ? ‘’ (Osiris Eldridge: Her zaman basketbol oynamayı bir meslek olarak düşünmüştüm.)

‘’En sevdiğiniz futbol takımı hangisidir ? (Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray)

‘’Ne zamandır basketbol oynuyorsunuz ? (Hasan Ridzic: Profesyonel olarak 11 yıldır oynuyorum).

‘’Neden boyunuz uzun ?’’ (Uluğ Kaçaniku: Boyumuz küçükken iyi beslendiğimiz için uzun. Sizin de bizim gibi uzun boylu olmak istiyorsanız çok iyi beslenmeniz lazım. İyi yemek yiyip, sporla da uğraşırsanız sizin de boyunuz uzun ve sağlıklı bir vücudunuz olur.)

‘’Genç basketbolculara herhangi bir tavsiyeniz olacak mı ?’’ (Armands Skele: Sadece coachunuzu dinleyin ve idmanlarda çok iyi çalışın.Rüya böylelikle gerçeğe dönüşür.)

‘’Bu sezon takımınız hangi dereceyi alabilir ?’’ (Eldridge: Bu sezon takım olarak şampiyonluğu kazanacağız’’).

‘’Basketbol oynarken sakatlanmaktan korkuyor musunuz?’’ (Buğra: Kendi adıma konuşacak olursam sahaya çıktığım zaman hiçbir şeyden korkmuyorum.)

‘’Basketbolcu olmak nereden aklınıza geldi ?  (Melih: Küçükken bir arkadaşım bana basketbol topu hediye etmişti. Okulda oynamaya başladım. Sonra bu konuda biraz yetenekli olduğumu düşünüp, bir basketbol takımına girdim. Daha sonra iş kendiliğinden geldi.

‘’Kaç maç kazandınız ?’’ (Gürol: Bu sezon oynadığımız  16 maçın dokuzunu kazandık ve daha çok maç kazanmaya ihtiyacımız var. Sezon çok uzun. Bahçeşehir gibi çok köklü bir okula geldik. Türkiye’nin dört bir yanında Bahçeşehir’in eğitim yuvaları var. Sizin gibi öğrencilerin de desteğiyle daha çok maç kazanacağımızı düşünüyorum. Umarım bundan sonraki maçlarımızda sizler gibi  güzel gençlerin desteğini yanımızda hissederiz. Bu galibiyetlerde sizin de payınızın olmasını çok isteriz. Buna gerçekten ihtiyacımız var. Takım olarak şampiyon olmayı çok arzuluyoruz. Böyle güzel karşısımızda duran gençlerimizin desteğiyle daha da iyi yerlere geleceğimizi düşünüyorum. ‘’

‘Spora kaç yaşında başladınız ? ‘’ (Gürol: Ben basketbola 7 yaşımda başladım. Efes Pilsen Spor Kulübü’nde başladığım için çok şanslıydım. Kulüp, evime çok yakındı. Her geçen gün severek bana basketbolu sevdiren antrenörlerim oldu. Şu anda 33 yaşındayım. Halen basketbol oynayamay devam ediyorum. Sporun her dalı çok güzel ve spor yapmak çok keyifli. Umarım hepiniz sporun herhangi bir dalıyla ilgilenirsiniz. Zaten bir süre sonra hangi spora daha yetenekliyseniz ona devam ediyorsunuz. Hepinize spor yapmayı tavsiye ederim.’’

‘’Bu yıl sizi en çok zorlayan takım kim oldu ?’’ (Erhan: Rakiplerimizin hepsi güçlü ama en zorlandığımız maç sezonun ik maçı olan Pertevniyal karşılaşmasıydı.  Kazanmamıza rağmen bu maç bize büyük ders oldu. Daha çok çalışıp, diğer maçları kazanmaya çalışacağız’’

‘’İlgilendiğiniz başka bir spor dalı var mı ?’’ (Erhan: Ben futbolu çok severim. Onun dışında pek yok’’.Gürol: Sporun her dalı güzel. Ben kayak yapmayı çok seviyorum ama profesyonel sporcu olduğumuz için fazla yapma şansımız olmuyor. Umarım futbol, yüzme, tenis gibi spor dallarının biriyle ilgilenirseniz çok keyif alacağınızı düşünüyorum.

‘’Sahada iken takımın en güçlü yanları nelerdir ? ‘’ (Eldridge: Savunma, savunma ve yine savunma.)

‘’Basketbolu seviyor musunuz ?’’  (Gürol: Basketbol bizim işimiz ve severek oynuyoruz. Çok zor olmasına rağmen sevdiğimiz için keyif alıyoruz.)

‘’ Kaç yıl basketbol oynadınız ? ‘’ (Serkan: Ben yedi yıldır basketbol oynuyorum. Melih: Ben basketbola maalesef biraz geç başladım. 22  yıldır basketbolcu olarak görev yapıyorum ve 35 yaşındayım.’’

Çok büyük bir sakatlık geçirdiniz mi ? (Gürol: Bunu en  iyi ben yanıtlayabilirim. Bizim sporumuz performansa dayalı bir spor dalı olduğu için çok ağır sakatlıklar yaşadım. Daha 21 yaşında iken bel fıtığı ameliyatı oldum. Bundan 4 yıl önce dizimdeki çapraz bağlar koptu. Sporun içerisinde mücadele her zaman önemli. Bu kadar büyük sakatlıktan sonra yılmadan, çalışarak basketbol oynamak için mücadele vermeniz gerekiyor. Spor mücadele, hırs ve disiplinli çalışmadan ibarettir. Bu sakatlıkları aynı disiplinle çalışarak atlatabiliyorsunuz.

Maçlardan önce nasıl motive oluyorsunuz ? (Gürol: Bizim maç sabahlarımız çok yoğun geçiyor. Sabah çok erken kalkıp, öncelikle her maç öncesi şut antrenmanı yapıyoruz. Daha sonra kampa giriyoruz. Herkesin kendilerine göre çeşitli inançları var. Kimi müzik dinliyor, kimi dua ediyor. Kimi de maç sırasında yapacaklarını düşünüyor. Ama maç öncesi hepimiz toplanıp, sahada en iyi performansı sergilemek için söz veriyoruz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..