REKLAMI GEÇ

DENİZLİ’DEN SÜPER LİG’E TRANSFER OLDU

DENİZLİ’DEN SÜPER LİG’E TRANSFER OLDU

Yüksekçıta Okulları coachu Abbas Bakırcı’nın keşfettiği Kerem Kuthan Konan, bir yıllık eğitim ve gelişim sürecinin ardından Tahincioğlu Basketbol Süper Lig ekiplerinden Teksüt Bandırma’ya transfer oldu.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 18 Eylül 2019 Çarşamba, 11:38

Denizli’de basketbolun altyapısını oluşturan Yüksekçıta Okulları, 16 yaşındaki bir gencin hayatına yeni bir yön vermeyi başardı. Tamamı eski oyunculardan kurulu antrenör ekibi ile çalışan Yüksekçıta’da baş antrenör Abbas Bakırcı ve ekibinin keşfettiği 16 yaşındaki Kerem Kuthan Konan, Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Teksüt Badırma’ya transfer oldu.

Yetenekli oyuncuyu geçen yıl keşfeden coach Bakırcı, 1,96 boya sahip Kerem’i power forvet olarak yetiştirdi. Bir yıllık süreçte büyük gelişim gösteren oyuncuya temel eğitimin yanı sıra oyun ve pozisyon bilgisi öğretildi. Yüksekçıta forması altında büyük gelişim gösteren Kerem aynı zamanda Yüksekçıta Okulları’nın Bölge Şampiyonasında ilk dört içinde yer alarak Anadolu Şampiyonası’na katılmaya hak kazanan takımın da önemli oyuncularından biri olarak öne çıktı.

Malatya’daki turnuvada Teksüt Bandırma’nın scout ekibi tarafından fark edilen oyuncu kısa süre önce Bandırma ekibinin altyapısına transfer oldu.
Türkiye’de basketbol altyapısının önemli kulüplerinden biri olan Teksüt Bandırma milli takıma verdiği oyuncularla biliniyor.

ALTYAPI DEYİNCE YÜKSEKÇITA
Denizli’de basketbolun tüm yaş gruplarında takımlarını zirveye oynatan, her yaş grubunda yeni yetenekli gençleri Türk sporuna kazandırmayı hedef edinen Yüksekçıta Okulları, Kerem Kuthan Konan’ı transferi için tebrik etti. Coach Abbas Bakırcı, Denizli’de basketbolun Altınordu’su misyonunu üstlendiklerini belirterek, “Takımlarımız il birincisi olarak bölge ve Türkiye şampiyonalarında Denizlimizi başarı ile temsil ediyor. Denizlimiz basketbolda iyi bir yere gelmeyi başardı. Buna karşın keşfedilmeyi bekleyen çok fazla genç yeterek var. Bunlara ulaşıp iyi yerlere gelmelerini sağlamak istiyoruz. Profesyonel bir ekiple çalışıyoruz. Eski oyunculardan oluşan antrenör grubumuz var. Daha pek çok gencimizi Türk basketboluna kazandırmak istiyoruz” diye konuştu. Kerem Kuthan Konan’ın bir yıl içinde büyük gelişim gösterdiğini belirten Coach Bakırcı, “Biz oyuncuyu keşfettiğimizde eksikleri olduğunu biliyorduk. Temel basketbolun yanı sıra oyun bilgisi de öğrettik. Gösterdiği gelişim ile transferi haketti. Yeni kulübünde üzerine koyarak yürüyeceğine ve ileride Türk basketboluna büyük hizmetler vereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..