REKLAMI GEÇ

Sinpaş, Mondi Melikşah’ı savunmada bitirdi

Sinpaş, Mondi Melikşah’ı savunmada bitirdi

Coach değişikliğinden sonra üst üste 10 maç kazanan Mondi Melikşah’ı deviren Sinpaş Denizli Basket’te Okan Çevik özellikle üçüncü çeyrekteki savunmayı işaret etti.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 16 Mart 2015 Pazartesi, 11:13

Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde zirvenin sahibi olan Sinpaş Denizli Basket ligin ikinci bölümüne sancılı bir başlangıcın ardından son üç maçını kazanarak alışılan temposuna yeniden kavuştu. Son olarak evinde Mondi Melikşah Üniversitesi’ni 89-69 yenen yeşil lacivertli Denizli temsilcisi özellikle savunması ile rakibin gardını düşürdü.
Coach Okan Çevik hafta başından bu yana Mondi Melikşah’ın hücum organizasyonlarına karşı oyuncularına savunmada almaları gereken pozisyonları anlatmıştı. Bu çalışmanın karşılığını alan liderde maç sonunda görüşlerini paylaşan Coach Çevik ise özellikle üçüncü çeyrekteki savunma performansını işaret etti. Çevik bu bölümdeki savunmalarının maçın kazanılmasında kilit rolü üstlendiğini işaret ederek, “Sezon sonuna kadar liderlik pozisyonumuzu korumak istiyoruz. Bu maçın çok zorlu geçeceğini planlıyorduk. Çünkü oynadıkları son 14 maçın 13’ünü kazanmış, arka arkaya 10 galibiyet almış ve şu anda en iyi basketbol oynayan takımlardan bir tanesine karşı mücadele ettik. Bunun sonucunda da ilk yarıda gördünüz deplasmanda 40 sayı atmayı başardılar. İstediğimiz müdafaayı yapamadık ama üçüncü periyotta gerçekten inanılmaz bir savunma yaptık ve yalnızca 6 sayı yedik. Bu da maçın kırılma noktası oldu. Maçı farklı kazandık ama belli bir süreden sonra maç zaten koptu” diye konuştu.

Denizlili basketbol severlere de seslenen Coach Çevik, “Burda özellikle seyircimize parantez açmak istiyorum. Gerçekten bir kaç maçtır salonda boş koltuk yok ve bizler kadar onlarda 1.Lige çıkacağımıza inanmış durumdalar. Bizi sonuna kadar destekliyorlar. Takımın ivmelenmesinde onlarında çok büyük rolü var. Onlara teşekkür ediyorum. Bundan sonrada desteklerini esirgememelerini rica ediyorum.” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..