REKLAMI GEÇ

Sinpaş’ı sürgün ettiler

Sinpaş’ı sürgün ettiler

Pamukkale Üniversitesi, kendi kurduğu Denizli Basket’in PAÜ Arena’da oynamaması için tüm olanakları kullandı, işi yokuşa sürdü. Türkiye liglerinin yükselen değeri bu sezon maçlarını Hasan Güngör’de oynayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 20 Temmuz 2015 Pazartesi, 10:47

Geçtiğimiz sezon maçlarını PAÜ Arena’da ortalama 2500 kişiye oynayarak bir anda Türkiye basketbol liglerinde en fazla seyirci ortalamasına sahip altıncı takım olan Sinpaş Denizli Basket, PAÜ Rektörü Hüseyin Bağcı’nın anlaşılmaz tutumu nedeniyle Hasan Güngör Kapalı Spor Salonu’na sürgün edildi. Kulübe ulaştırmadığı fatura hakkında haciz işlemi başlatarak tepki çeken Rektör Bağcı’nın bu son tutumu ise bardağı taşıran damla oldu.

İKİ KATINI İSTEDİLER

Yeşil lacivertli kulübe masrafları Sinpaş Denizli Basket’e ait olmak üzere salonu yıllık 270 bin liradan kiralayan Pamukkale Üniversitesi yeni sezon öncesi iki büyük organizasyonun getirtildiği salonu bu kez 550 bin liradan kiralamak istedi. Bu rakam kulüp bütçesinin çok çok üstünde olunca, Sinpaş Denizli Basket yönetimi de salonu kullanmaktan vazgeçti.

İŞTE ANLAŞILMAZ ŞARTLAR
Sinpaş Denizli Basket’e Dekan Ömer Levent Tuncay imzası ile gönderilen yazıda benzer salonların emsalleri göz önüne alınarak hazırlanan teklifte antrenmanlar için saat başına 500 lira, maçlar için günlük 7 bin lira ve diğer organizasyonlar için ise günlük 25 bin lira para istendi. Ayrıca fakültenin izni olmadan hiçbir alanının kullanılamayacağı, üniversite yönetiminin gerekirse sezon içinde fiyatı artırabileceği de belirtildi.

COACH’UN ODASI BİLE OLMAYACAK
Pamukkale Üniversitesi’nin PAÜ Arena’yı kiralama şartları arasında soyunma odaları dışında hiçbir yerin kullanılamayacağı belirtiliyor. Buna göre maç günlerinde özel bir oda tahsis edilmesi gereken cooach ve yardımcıları da soyunma odasında takımla birlikte maç önü görüşmelerini yapmak zorunda kalacak. Oda talep edilmesi durumunda ek ücret ödenecek. Salonun kantini kullanılamayacak veya kiraya verilemeyecek. Sinpaş Denizli Basket Kulübü daha önce işlettiği kantinde üniversite öğrencilerini çalıştırıyordu.

SADECE ANTRENMANLARIN BEDELİ 400 BİN LİRA
Bu fiyatlandırmaya göre Sinpaş Denizli Basket’in sezon boyunca yapacağı antrenmanların salon maliyeti sezonluk 400 bin lirayı buluyor. Hiçbir emsalle örtüşmeyen bu durum karşısında haftada 20 saat antrenman yapan yeşil lacivertli takımın yöneticileri şaşkın. Sezon boyunca toplam 150 bin liraya yakın da maç ücreti ödemesi istenen Sinpaş Denizli Basket, Rektör Bağcı’nın öne sürdüğü şartlara göre salona reklam alamayacak, afiş asamayacak, loca kiralayamayacak.

20072015_arena_ic

GEÇEN SEZONU DA ZEHİR ETMİŞLERDİ
Pamukkale Üniversitesi’nin Sinpaş Denizli Basket’e karşı bu tutumu ise yeni bir durum değil. Geçen sezon anahtarları kaybettikleri, temizlik yapıldığı gibi gerekçelerle rutin antrenman günlerinde takımı salondan geri çeviren PAÜ yetkilileri, sistematik bir şekilde salonda basket oynanmaması için girişimlerde bulunduğu izlenimi doğuruyor.

26 MİLYON LİRAYA MAL ETMİŞLERDİ
PAÜ Arena’yı 26 milyon liraya mal eden Pamukkale Üniversitesi’nin bu salonu ne amaçlı kullanacağı da merak konusu. Denizli halkı ile üniversiteyi kaynaştıran Sinpaş Denizli Basket’i dışlayarak iyice içine kapanan PAÜ, şehir ile entegrasyonunu da her geçen gün kaybediyor. 2006 yılında Pamukkale Üniversitesi tarafından kurulan Sinpaş Denizli Basket ise Denizlili bazı işadamlarının girişimleri ile ayakta kalmayı başarıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

harun türkmen   -  Bağlantı 21 Temmuz 2015, 09:35

söyleyecek söz bulamıyorum. geri kafalılar….

Volkan   -  Bağlantı 20 Temmuz 2015, 17:36

Nasıl bir karar anlamış değilim.Bu kararı veren insanlar da bilim adamı sözüm ona.Üniversitenin tanıtımı,şehirle bütünleşmesi,öğrencilere sosyal bir aktivite olması açısından biçilmiş kaftandı basketbol maçları.Bu karar iki tarafa da zarar verir.

eren20   -  Bağlantı 20 Temmuz 2015, 11:37

rektör vateran takım kurup kendi basket oynasın o koca salonda.eski bürokrasi kafası her yerde var.

Bakış Açısı   -  Bağlantı 20 Temmuz 2015, 11:14

En başta o salon ve hemen yanındaki SPOR fakültesi ve tesislerinin yerini tartışsın Denizli. Kampüsün en güzel ve DOĞAL yerine KAPALI binalarının yapılması hangi bilimsel düşünceye aittir? Kütüphanesi bile yoktur üniversitenin.