REKLAMI GEÇ

SON ÇEYREKTE TARAFTARIN YÜREĞİ AĞZINA GELDİ

SON ÇEYREKTE TARAFTARIN YÜREĞİ AĞZINA GELDİ

Sinpaş Denizli Basket, Adanaspor karşısında ikinci yarı sayı üretmekte zorlandı, rakibini maça ortak etti.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 16 Mayıs 2015 Cumartesi, 11:58

Sinpaş Denizli Basket play-off turu çeyrek final ilk maçında Adanaspor’u 68-62 yendi, seride durumu 1-0 yaptı. Yeşil lacivertli Denizli temksilcisi büyük taraftar desteği ile hızlı başladığı maçın ikinci yarısında her iki çeyrekte de konuk ekipten daha fazla sayı üretemedi. Özellikle savunmada yapılan basit hatalar Adanaspor’un kolay sayı bulmasına neden olurken, dış şutlardan başka üretkenliği bulunmayan turuncu beyazlılar son çeyrekte üçlüklerle maça ortak olmayı başardı.

İlk çeyrekte 25-19’luk farkı yaratan Denizli temsilcisi ikinci çeyrekte de baskılı oyununu sürdürdü ve devreyi 44-31 önde kapadı.

Maçın ikinci yarısında ise her iki takım rolleri değişti. Ateşli taraftarın bu bölümde etkisiz gayreti konuk ekibi de heyecanlandırdı. Üçüncü çeyrekte Sinpaş Denizli Basket potasına 19 sayı bırakan Adanaspor farkı 9 sayıya indirdi.

Son çeyreğin ilk dört dakikasında sadece iki sayı üretilirken her iki ekip de top kayıpları ve boş hücumlarla bekleneni veremedi.
Bu bölümde Eldridge’nin turnikesi ile farkı 11 sayıya çıkaran Sinpaş Denizli Basket adeta durdu ve Adanaspor’u izledi. Bu bölümde 9-0’lık seri yakalayan konuk ekip maça ortak oldu. Faul atışı ile gelen tek sayı ise farkın 3’te kalmasını sağladı. Maçın bitimine 2 dakika kala tempoyu artıran Adanaspor İsmail Çevik’in üçlüğü ile maçta ilk kez eşitliği sağlamış oldu. Coach Okan Çevik’in moladan sonra ateşlediği Sinpaş Denizli Basket Eldridge’nin zorlama turnikesi ile şans sayısı buldu ve tekrar öne geçti. Savunmada taktik faullerde hata yapmayan yeşil lacivertliler Adanaspor’u son bölümde durdurmayı başararak sayı üretmesine engel oldu.

Normal sezonda son periyotlarda taraftarına büyük sıkıntı çektiren Sinpaş Denizli Basket geleneğini çeyrek final maçında da sürdürmüş oldu. Rakibin eşitlik sayısından sonra ayağa kalkan taraftar galibiyete büyük katkı koydu. Adanaspor hücumlarında taraftarın ıslık sesleri hakemlerin düdük seslerini bastırdı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..