REKLAMI GEÇ

Süper Çıta!

Süper Çıta!

EBBL’deki Denizli temsilcisi eleme grubu maçlarının tamamlanmasına bir hafta kala üst tura adını yazdırmayı başardı. Yüksekçıta Koleji parkedeki macerası ile tüm Türkiye’ye örnek oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 10 Nisan 2017 Pazartesi, 12:26

Denizli’nin Erkek Bölgesel Basketbol Ligi’ndeki temsilcisi Yüksekçıta Koleji mütevazi bütçesi ile harikalar yaratmaya devam ediyor. Lacivert beyazlılar şimdi de adını Türkiye genelinde ilk 24 takım arasına sokmayı başardı.

İki yıl önce kurulan kulüp bu sezon mütevazi bütçesi ile lige başladı. Oyuncu seçiminde ‘örnek’ isimleri takımda bulundurmayı tercih eden lacivert beyazlılar 6. Grup’ta zorlu rakiplerin arasından adını üçüncü sıraya yazdırarak eleme turuna katılmaya hak kazandı. Coach Abbas Bakırcı’nın öğrencileri ilk grupta büyük maddi yatırımlara sahip takımların arasından sıyrılmayı başardı.

İkinci grupta hedeflerini ilk 4 olarak açıklayan Yüksekçıta Koleji grubunda deneyimli Edirne Belediyesi ve yüksek bütçeli Rota Koleji gibi takımları arkasında bırakmayı başardı. İzmir temsilcisi Rota Koleji’ni son maçta 77-71’lik skorla geçen lacivert beyazlılar grup maçlarının bitimine bir hafta kala adını üçüncü olarak üst tura yazdırmayı başardı ve statüsünde Türkiye’nin ilk 24 takımı arasına girdi.  Bu hafta Haliliye Belediye ile karşılaşacak Denizli temsilcisi maçın skoru ne olursa olsun yükselme maçlarında boy gösterecek.

Eleme gruplarında A Grubu’nda yer alan Denizli temsilcisi çapraz eşleşmede B Grubu ikincisi Fethiye Basket takımı ile karşı karşıya gelecek. İlk grup maçlarında elinden kaçırdığı rakibi ile üç maç üzerinden müsabakaya çıkacak olan Yüksekçıta Koleji bu eşleşmeden tur atlayan taraf olarak adını Türkiye şampiyonasına yazdırmak istiyor.

Coach Abbas Bakırcı ilk grup müsabakalarındaki takımdan daha gelişmiş, daha cesur ve daha üretken bir takıma sahip olduklarını belirterek; “Kendimizi hazır hissediyoruz. Rakibimizi eleyecek güce sahibiz. Türkiye finallerinde yer almak istiyoruz. Yeni kurulan bir takımla harika işler başardık. Basketbol açısından sıkı çok güzel maçlar bizi bekliyor. Denizlili basketbol severlerin de desteği hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..