REKLAMI GEÇ

Turuncu alarm!

Turuncu alarm!

Normal sezonun lideri Sinpaş Denizli Basket, çeyrek finalde ligin en skorer takımı Adanaspor’u ağırlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 13 Mayıs 2015 Çarşamba, 12:11

TB2L’de normal sezonu 27 galibiyet ve topladığı 61 puanla birinci sırada kapatan Sinpaş Denizli Basket, play-off ilk turunda Akdeniz temsilcisi Adanaspor ile mücadele edecek. Normal sezonda oynadığı 34 maçında 20 galibiyet ve 14 yenilgi’lik bir performans sergileyen Turncu-Beyazlılar, ligi Mondi Melikşah’ın ardından averajla sekizinci sırada kapattı.

Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselecek iki takımın belli olacağı play-off turunda saha avantajına sahip olan Sinpaş Denizli Basket, 15 Mayıs’da PAÜ Arena’da Adanaspor’u ağırlayacak. Taraflar arasında normal sezonda Adana’da oynanan ilk maçı Sinpaş Denizli Basket 97-91’lik skorla kazanırken, Nisan ayında Denizli’deki ikinci randevuyu ise Adanaspor 70-69’luk skorla galip kapatmıştı.

LİGİN EN SKORER TAKIMI
TB2L’de ligin en skorer takımı olan Adanaspor maç başına 85.2 sayı ortalamayla hücum ediyor. Turuncu-Beyazlılar, deplasmanda oynadığı 17 maçın 10’unu kazanırken, bu galibiyetlerde ligin üstünü oluşturan 4 takımında bulunması oldukça dikkat çekiyor. Deplasmanda rakip potalara 83.1 sayı ortalamayla hücum eden Adanaspor, potasında ise 81.9 sayıya izin verdi. Ligde oynadığı son 5 maçını kazanan Akdeniz ekibi, 82.85 sayı ortalamayla ise TB2L’nin potasında en çok sayı gören üçüncü ekibi durumunda.

Evinde oynadığı 17 maçın 10’unu üstün kapatan Adanaspor, bu maçlarda rakip çemberlere 1486 sayı (87.4 sayı) bırakırken, kendi potasında ise 1424 sayı(83.7 sayı) gördü.

Akdeniz ekibinin kadrosunda yer alan Jeremy İngram 22.2 sayıyla sayı krallığında dördüncü,  Michael Davis (20.5 sayı) ise sekizinci sırada sırada bulunuyor. Davis ayrıca 9 ribaund ortalamasıyla en çok hava topu alan oyuncu sıralamasında on ikinci sırada yer alıyor. Asist kategorisinde ise Jeremy İngram 3.8 ortalamasıyla en çok sayı pası veren on birinci oyuncu oldu.

Adanaspor’da ayrıca Türk oyuncularda da Kerem Özkan (12.1 sayı, 5 ribaund, 2.15 asist, 0.87 top çalma), İsmail Çevik (7.81 sayı, 3.81 ribaund, 1.3 asist), Gökper Gen (6.33 sayı, 1.53 ribaund, 4.13 asist, 1 top çalma), Orçun Okkalı (6.25 sayı, 4.37 ribaund, 1,12 asist), Cengiz Aydın Ergen (3.53 sayı, 2.83 ribaund, 0.66 asist) önemli katkı yapan isimler.

TB2L normal sezonunu lider olarak tamamlayan Sinpaş Denizli Basket, 15 Mayıs Cuma günü oynayacağı Play-Off çeyrek final birinci maçında Adanaspor ile karşılaşalacak. PAÜ Arena’da oynanacak olan karşılaşma saat 18:00’de başlarken maçın hakem üçlüsü Zafer Yılmaz, Ersan Ergüler ve A. Yazıcıoğlu olarak açıklandı.

Play-Off çeyrek final programı TBF tarafından yapılan açıklamaya göre iki maç kazanan takımların yarı finale yükseleceği çeyrek finalde ilk maçlar normal sezonu daha üst sırada kapatan takımın sahasında, ikinci maçlar diğer takımın sahasında, gerekmesi halinde üçüncü maçlar tekrar sezon sıralaması daha iyi olan takımın sahasında oynanacak.

Yarı finalde Sinpaş Denizli Basket – Adanaspor eşleşmesinin galibi Tüyap Büyükçekmece – Akhisar Belediye serisinin galibi ile, Sakarya BBŞ. – Mondi Melikşah Üniv. eşleşmesinin kazananı Best Balıkesir – Yeşilgiresun Belediye serisinin galibi ile karşılaşacak.

Normal sezonu 34 maçta 27 galibiyet, 7 yenilgi alan ve 61 puanla lig lideri konumunda tamamlayan yeşil-lacivertlilerde bu önemli karşılaşma öncesinde eksik bulunmuyor. Potanın Horozları, tüm sporseverleri Cuma günü PAÜ Arena’da oynanacak olan bu zorlu karşılaşmaya davet ediyor.

İki takım bu sezon ilk kez Federasyon Kupası ikinci turunda karşılaşırken maçı Sinpaş Denizli Basket 82 – 70 kazanmayı başardı. Ligin ilk yarısında Adana deplasmanında Sinpaş Denizli Basket maçtan 97- 91 galip ayrılırken Nisan ayında Denizli’de oynanan karşılaşmayı Adanaspor bitime 3 saniye kala İngram’ın attığı turnike basketle 70 – 69 kazanmasını bilmişti.

Bu zorlu ve zevkli karşılaşmayı tüm öğrenciler 5 TL karşılığında takip ederken,tam biletler ise 10 TL’den satışa sunulacak. Biletler Perşembe günü saat 16:00 – 20:00 arası Forum Çamlık AVM’de yiyecek katındaki Sinpaş Denizli Basket masasında ve maç günü PAÜ Arena’daki gişelerde satılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..