REKLAMI GEÇ

UZATMAYA GİTMEYEBİLİRDİ

UZATMAYA GİTMEYEBİLİRDİ

Sinpaş Denizli Basket’in Best Balıkesir’i uzatmada yendiği maçtan sonra konuşan Coach Yavuz, “sRibaundu alsak maç uzatmaya gitmeyecekti” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 13 Mart 2016 Pazar, 14:51

Sinpaş Denizli Basket ağırladığı Best Balıkesir’i uzatmalar sonunda 90-82 mağlup etti. Bu sezon ligde ilk kez uzatma oynayan yeşil lacivertlilerde Coach Hakan Yavuz dördüncü çeyreğin son pozisyonunda ribaundu rakibe vermemeleri gerektiğini söyledi.

Yavuz, “O pozisyonda topu alamayacağımızı anladığımızda en azından çelmeyi başarsak maç uzatmaya bile gitmezdi” dedi.

Gelen taraftar sayısından duyduğu memnuniyeti kaydeden coach taraftarların maça daha fazla müdahale etmesi gerektiğini belirtti. Yavuz, “Bugünkü neticelerden sonra tabii bu maçın önemi çok arttı. Daha önce basında hem sosyal medyada hem de basketbol camiasında çıkan dedikodular bazı takımların sıra kapmak isteyeceğinden bahsediliyordu ama görüyorsunuz şu maç uzatmaya gidiyor ve kıran kırana geçiyor. İki takımda maçı kazanmak istiyor. Best Balıkesir’in öyle bir yapısının olmadığını orada geçen sene çalışan bir coach olarak biliyorum. Bizim zaten öyle bir niyetimiz yok. Biz dördüncü bitireceksek dördüncü bitiririz, gidebildiğimiz kadar yukarıya gitmek istediğimizi daha öncede telaffuz ettik.

Son 75-75 maç uzatmaya gitmeden önceki pozisyonda ribaundu alsak ve yahut ribaund alamayacağımızı anlayıp çelsek topu belki uzatmaya gitmeden maçı kazanacağız ama iki takımda hak etti, iki takımında oyuncu ve teknik ekiplerini kutluyorum. Hakemler de, biz geçen hafta Sakarya’da ev sahibi avantajının o maçta nasıl yaşandığını gördük ama biz bu maçta onu yaşayamadık fakat neticede hakemler de çok üst düzey mücadelenin olduğu böyle ortamlı bir maçı sakin bitirmeyi başardılar. Oyun içerisinde bazı elektriklenmeler oldu ama ilk defa böyle yüksek düzeyde gelen seyirciyle beraber bence güzel bir maç izlettirdiğimizi onlara zannediyorum ve bundan sonra salonun aynı şekilde dolmasını istiyorum” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..