REKLAMI GEÇ

Zirve aşkına

Zirve aşkına

Denizli Basket evinde lig lideri Tüyap Büyükçekmece’yi ağırlıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 1 Ocak 2015 Perşembe, 13:36

Basketbol 2. Ligi’nde haftanın en kritik maçı Denizli’de oynanacak. Sinpaş Denizli Basket bir galibiyet farkla sıralamada lider olan Tüyap Büyükçekmece’yi ağırlayacak. Cumartesi günü PAÜ Arena’da oynanacak karşılaşma saat 15:00’de start alacak.

Kritik maçı başhakem İsmail Aydın yardımcıları Ruhi Nezihi Soydan ve Çağkan Ertürk ile birlikte yönetecek. Ligde bir yenilgisi bulunan lider, evinde boş geçmeyen Sinpaş Denizli Basket karşısında avantajlı bir skor arayacak.

Yeşil lacivertli Denizli temsilcisinde ise tek hedef galibiyet. Son 8 maçını kazanarak zirveye ortak olan Coach Okan Çevik’in öğrencileri taraftar desteği ile liderlik koltuğuna oturmak istiyor.

MAÇLARDA EŞİTLİK VAR
Sinpaş Denizli Basket ve Tüyap Büyükçekmece bu güne kadar sadece iki kez eşleşti. İki takımın da kendi evinde kazandığı bu eşleşmeden sezon sonunda Sinpaş Denizli Basket avantajlı çıkmıştı. Denizli Basket bu sezon 78,57 galibiyet yüzdesi ile oynarken konuk ekibin galibiyet yüzdesi 92,86. Sadece Mlikşah Üniversitesi’ne kaybeden Büyükçekmece maç başına şimdiye kadar 81,07 sayı ortalaması ile oynadı. Sinpaş Denizli Basket ise 80,93’lük sayı ortalamasını yakaladı. Özellikle son maçlarında savunmadaki başarısı ile dikkat çeken Sinpaş bu sezon potasında ortalama 68 sayı görürken Büyükçekmece 70,71 sayı ortalaması ile rakiplerine şans verdi.

EVİNDE HİÇ KAYBETMEDİ
Sinpaş Denizli Basket bu sezon evinde oynadığı maçlarda 100’de yüzlük galibiyet ortalamasına ulaştı ve 7 maçını da kazandı. Buna karşın Büyükçekmece deplasmanda sadece bir maçını kaybetti ama 79 sayı ortalaması ile oynadı. Sinpaş Denizli Basket ise evinde 83,43 sayı ortalamasını yakaladı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..