REKLAMI GEÇ

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURUNDA İKİ DENİZLİ ETABI

CUMHURBAŞKANLIĞI BİSİKLET TURUNDA İKİ DENİZLİ ETABI

Dünyanın tek ‘kıtalararası bisiklet turu’ olan 51. Cumhurbaşkanlığı Turu Alanya’dan başladı. 21 takımdan 168 sporcunun yarıştığı TUR’da 5. gün Muğla-Pamukkale, 6. gün Denizli-Selçuk etapları var.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 27 Nisan 2015 Pazartesi, 12:10

TUR 2015’in startını Alanya’daki Hükümet Konağı önünden Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Antalya Valisi Muammer Türker birlikte verdi. Dünyanın tek “kıtalararası bisiklet turu” olan organizasyonun 51. yılında, 21 takımdan 168 sporcu 8 gün boyunca pedal çevirecek.

PAMUKKALE YENİDEN GÖRÜCÜYE ÇIKIYOR

Eşsiz travertenleri ile UNESCO tarafından dünya mirası listesine giren, tarihi dokusu ve termal sularıyla ünlü Pamukkale, yeniden Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun parkurlarına dahil edildi. En son 2011 yılında yarışlara ev sahipliği yapan Pamukkale, turun 5. gününde bisikletçileri 4 yıl aradan sonra tekrar ağırlayacak. 30 Nisan 2015 Perşembe günü Muğla’dan start alacak takımlar saat 14.30 sularında Pamukkale’de 5. Etabı tamamlayacak.

HAZIRLIKLAR SÜRÜYOR
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Denizli’de hazırlıklar sürüyor. Vali Şükrü Kocatepe başkanlığında ilgili kurumların katıldığı toplantılarda tüm detaylar masaya yatırıldı. Havadan ve karadan çekimlerle “HD” kalitesinde 190 ülkede canlı yayınlanacak yarışlarda, Denizli tarihi ve doğal güzelliklerini dünyaya bir kez daha tanıtma fırsatı bulacak.

1 MAYIS’TA START ÇINAR’DA
Ülke turizmine katkı sağlayan en önemli vitrinlerden biri olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turunda 6. Etap Denizli’den start alacak. Bir gece Denizli’de misafir olacak Bisikletçiler, 01 Mayıs 2015 Cuma günü saat 11.55’te Çınar Meydanından başlayarak Selçuk istikametine pedal çevirecek. Bu önemli organizasyonda bir kez daha dünyaca ünlü bisikletçileri ağırlayacak Denizli’de heyecan dolu geri sayım başladı.

FİNAL İSTANBUL’DA
TUR, 3 Mayıs 2015 Pazar günü kıtalararası görkemli bir finalle İstanbul’da tamamlanacak. Sultanahmet ve Ayasofya camileri arasında başlayacak son etap, Boğaziçi Köprüsü geçişi ile heyecanı bir kıtadan diğerine taşıyacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..