REKLAMI GEÇ

Bu turda yokuz!

Bu turda yokuz!

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda Denizli üçüncü kez yok…

/ DENİZLİSPORHABER / 20 Mart 2014 Perşembe, 13:57

SELAMİ AYDIN / Türkiye’nin en prestijli bisiklet yarışı olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu 2014 yılı parkur tanıtım toplantısı gerçekleşti. Eurosport’tan naklen yayınlanan ve Türkiye’nin tarihi ve coğrafi güzelliklerinin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan yarışta Denizli ve Pamukkale yine yok.

DENİZLİ’YE BÜYÜK KATKI SAĞLAMIŞTI
Denizli uzun uğraşlar sonucu Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu parkurlarına adını yazdırmayı daha önce başarmıştı. 2010 ve 2011 yıllarındaki yarışlarda Denizli programa dahil edilmiş ve Pamukkale’nin eşsiz güzelliği Türkiye tanıtımının önemli bir parçası olmuştu. Fakat yarışa katılan sporcular özellikle parkurdaki vibrasyon nedeniyle şikayet etmiş, bazı yarışçıların isyanını ülke federasyonları da dillendirmişti.

DENİZLİ’YE NEDEN VERİLMEDİ?
Daha önce Marmaris-Pamukkale ve Denizli-Fethiye parkurları ile bu büyük organizasyonun parçası olan Denizli’de en önemli sorun olarak yol kalitesi gösterildi. Özellikle Denizli-Fethiye parkurunda yol kalitesinin son derece düşük oluşu başta sporcular olmak üzere tüm federasyonları isyan ettirmişti. Pamukkale’deki konaklama giderlerinin de çok yüksek olduğundan şikayet eden takımlar, Denizli-Muğla yol yapım çalışmalarının bitmemesinden de şikayet etmişti.

İKİ YILDA YOLU BİTEREMEDİLER
Geçen iki yıllık süre zarfında bitmeyen Denizli-Muğla yolu kentin üçüncü kez üst üste Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na dahil edilmemesine neden oldu. Özellikle uzun parkurlarda yol kalitesine büyük önem veren takımlar, yol yapım çalışmalarının bir an önce bitmesini ve yol kalitesinin bisiklet yarışları için uygun bir seviyede olmasını istiyor.

TANITIM GERÇEKLEŞTİ
Diğer yandan 2014 yılı Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun tanıtımı gerçekleşti. 27 Nisan’da start alacak yarışlar için Türkiye’nin en köklü spor organizasyonlarından biri tanımlaması yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün video mesajına yer verilen açılış konuşmasında organizasyonun Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşmesinden ve uluslararası düzeyde geldiği seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

8 GÜN SÜRECEK
Alanya’dan start alacak ve 8 gün sürecek yarış boyunca sporcular Akdeniz ve Ege sahillerinde ilerleyecek. İzmir’den uçakla İstanbul’a geçecek takımlar finişi bu kentte yapacak. Toplamda 1254 km olan turda bisikletçileri üç ve altıncı etaplarda iki önemli tırmanış bekliyor.

İŞTE O ETAPLAR
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun ilk etabı Alanya-Alanya 144 km mesafesinde. Diğer etaplar ve mesafeler ise şöyle: Alanya-Kemer 174 km, Fenike-Elmalı 184 km, Fethiye-Marmaris 124 km, Marmaris-Turgutreis 177 km, Bodrum-Selçuk 183 km, Kuşadası-İzmir 144 km, İstanbul-İstanbul 121 km.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

kaan   -  Bağlantı 21 Mart 2014, 11:41

bu o yolu bitiremeyenlerin suçudur denizlinin değil