REKLAMI GEÇ

Büyük kazadan büyük kupaya

Büyük kazadan büyük kupaya

Alanya’daki şampiyonada çok büyük bir kazaya karışmasına ve yarışı tamamlayamamasına rağmen genel klasmanda Türkiye Şampiyonu oldu.

/ DENİZLİSPORHABER / 31 Ekim 2013 Perşembe, 14:10

SELAMİ AYDIN

Denizlili bisikletçi Hakan Yıldırım yine efsanevi bir başarıya imza attı. Şampiyon bisikletçi Kriteryum’da pedal problemi yaşayıp yarışı 10. bitirmesine sonraki günkü yol yarışında da büyük bir kazaya karışıp yarışı tamamlayamamasına rağmen Türkiye Şampiyonu oldu.

ULUSLARARASI TAKVİMDE

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından organize edilen ve uluslararası yarış takvimlerinde de yer alan Genel Klasman Türkiye Şampiyonası 5 ayrı kentte düzenlenen yarışlarla tamamlandı. Kent içindeki üç kilometrelik pisti kapsayan kriteryum ve 50 kilometrelik parkuru kapsayan yol yarışı şeklinde geçen şampiyonada sporcular 10 ayrı koşuya katıldı. Denizlili sporcu Hakan Yıldırım masterler kategorisinde Denizli’yi temsil etti.

BAŞARI NASIL GELDİ

Yarışların yapıldığı dört kentte birincilik başarısı ile kürsüye gelen Hakan Yıldırım, Mersin, Adana, Muğla ve Niğde’de birinci sırada gördüğü finishi son yarış olan Alanya’da da ilk sırada görmek istiyordu. İlk gün kriteryumda pedal problemi yaşayan sporcu, kararlı davranarak yarışı 10. sırada tamamladı. Sonraki gün 50 kilometrelik yol yarışında ise büyük bir kaza yaşandı. Kendisinin ciddi yaralanmasına rağmen yarışa devam etmek isteyen Yıldırım, arka tekerlek jantının büyük hasar gördüğünü tespit edince yarışı bıraktı ve tamamlayamadı.

YİNE DE ŞAMPİYON

Bu sezon çıktığı on yarışın 6’sında birincilik gören Yıldırım genel klasmanda topladığı 246 puanla masterler kategorisinin Türkiye Şampiyonu oldu. Kürsünün en üst basamağına çıkan sporcu madalya ve kupasını törenle aldı.

10 SPORCUYLA KATILDIK

Geçtiğimiz hafta sonu tamamlanan Türkiye Şampiyonası’na toplam 271 erkek 29 bayan sporcu katıldı. Denizli’yi Hakan Yıldırım’ın yanı sıra İsmail Sezen, Aydın Dede, Süleyman Pişken, Onur Aydın, Ege Eke, Halil Turan, Emin Koçan, Bilal Demirayak’ dan oluşan  10 kişilik bisiklet kafilesi  temsil etti. Başarılı sporcu Hakan Yıldırım şampiyonanın kendileri için çok iyi geçtiğini belirterek; “Bu sezon ilimize, ikisi Türkiye Şampiyonluğu olmak üzere,  8 birincilik, 2 ikincilik kazandırdık. Aydın Dedeyi Milli Takıma gönderdik. Gençlik Hizmetleri Spor Kulübümüz 20 takım arasından Türkiye beşincisi olma başarısı gösterdi. Ayrıca Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürümüz Ahmet İbanoğlu’na teşekkür ederim, amacımız İl Müdürlüğümüzün destekleriyle gençlerimize spor ve bisiklet sevgisini aşılamanın yanında, ilimizi ulusal platformda en iyi şekilde temsil etmekti. Bunu da başardığımız için çok mutluyum” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Ömer ÖZTÜRK   -  Bağlantı 31 Ekim 2013, 18:49

Gerçekten harika sonuç. Tüm takımı ve şampiyon sporcumuzu kutluyorum. Başarılarının devamını dilerim.