REKLAMI GEÇ

Denizli Bisiklet Derneği etkinlikleriyle dikkat çekiyor

Denizli Bisiklet Derneği etkinlikleriyle dikkat çekiyor

Denizli Bisikletliler Derneği her Pazar kentin bir başka güzelliğine pedal çeviriyor. Üye sayısı her geçen gün artan derneğin etkinlikleri, kentteki bisiklet merakının da doğru orantılı arttığının göstergesi gibi. Dernek üyeleri son olarak Pamukkale ovası köylerini dolaştılar.

/ DENİZLİSPORHABER / 23 Ocak 2014 Perşembe, 10:29

Denizli’de aktif spor derneklerinden biri olan Denizli Bisikletliler Derneği, yaz aylarını aratmayan güzel havaları fırsat bilip yine geniş bir katılımla gezi etkinliği gerçekleştirdi.

Kent meydanında bir araya gelen onlarca bisiklet tutkunu, hep beraber Pamukkale Ovası’na doğru harekete geçti.  Sabahın erken saatinde başlayan bisiklet turunda güzergahın uzunluğu 55 kilometreyi buluyordu.

İLGİ HER GEÇEN GÜN ARTIYOR
Küçükdere, Irlıganlı, Eldenizli ve Güzelköy gibi yerleşim merkezlerini kapsayan Pazar turu günün ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Her geçen gün üye sayısını arttıran dernek, kentteki bisiklet tutkusuna da katkı sağlıyor. Denizli’de bisiklet tutkusunun üye sayısıyla doğru bir şekilde artmasından mutluluk duyduklarını dile getiren DBD Başkanı Hakan Atmaca, “Bisiklet sadece spor değil, aynı zamanda bir terapidir. Ve şunu çok rahat söylemeliyiz ki hızla kirlenen dünyada çevreci bir alışkanlık keşke alabildiğince yayılsa” diye konuştu.

18 YAŞ ALTI VELİ RIZASI GEREKTİRİYOR
DBD ile bu görenlerin ilgisini çeken turlara katılmak göründüğü kadar kolay değil. Çünkü turlara katılmak için dernek yönetimi meraklılara bir takım koşullar sunuyor. Turun üst düzey güvenlik çerçevesinde sorunsuz bir şekilde geçmesi ve olası kötü ihtimalleri minimize etmek için alınmış kararlar bir belgeyle tura katılacaklara sunuluyor. Belgenin altına imza atmadan ya da attırmadan kişinin tura katılmasına izin verilmiyor. Attırmadan diyoruz çünkü 18 yaşından küçüklerin kendi başlarına tura katılmalarına müsaade edilmiyor. Bunun için aile rızası aranıyor.

ÖNCÜ VE ARTÇILARA DİKKAT
Turlara kaskı olmayanlar katılamıyor. Aynı zamanda eldiven ve dizlik gibi önlemlerin alınması da isteniyor. Güvenliğin ve tur programının istenilen ölçüde gerçekleştirilmesi için görevlilerin talimatlarına uymak değiştirilemez bir koşul. Tur sırasında düzeni öncü ve artçı olarak adlandırılan görevliler sağlıyor.

MP3 YASAK
Bisiklet arası mesage, tek sıra düzeni,  solma gibi  kuralların da bulunduğu turlarda, mp3 player, walkman vb cihazçların taşınması da bisiklet hakimiyetine engel olacağı için yasak. DBD turlara katılacaklar için tecrübe uyarılarında da bulunuyor; “Tur sırasında yanınızda yedek iç lastik ve yama takımı, yedek fanila, el havlusu, meyve suyu veya meyve, bisküvi veya çikolata bulundurmanız faydalı olacaktır”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..