REKLAMI GEÇ

DENİZLİ DEV ORGANİZASYONDAN BAŞARI İLE ÇIKTI

DENİZLİ DEV ORGANİZASYONDAN BAŞARI İLE ÇIKTI

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu Muğla-Denizli etabı, turizm ve sanayi kenti Denizli’nin tanıtımına büyük katkı koydu.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 30 Nisan 2015 Perşembe, 17:16

  1. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na üç yıl aranın ardından yeniden dahil edilen Denizli bugün Muğla-Pamukkale etabının varış noktasındaki organizasyondan başarı ile çıktı. 161 bisikletçi Denizli sınırlarına girdiği andan itibaren kentin görülmeye değer turistik bölgeleri, özelliği ve güzellikleri 160 ülkede 14 dilde canlı yayınla ekrana geldi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi’nin büyük katkı koyduğu organizasyonun Pamukkale ayağı da başarı ile tamamlandı.

Tur’a katılan sponsorlar varış noktasında oluşturdukları stantlarla Pamukkale’ye karnaval havası yaşattı.

ŞAMPİYON : ÇOK ZOR OLDU
Yarışı son metrelerdeki sprinti ile kazanan Modolo basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kolombiyalı sporcu uzun bir aradan sonra arzuladığı finişe ulaştığını söylerken, “Son kilometrelerde biraz arkada kaldım ama bacaklarımı güçlü hissettim ve atağa kalktım. Dün kaçırdığım finişi bugün elde ettim. Çok zor bir parkurdu. Etap boyunca tırmanışlar vardı. Bu parkuru kazanmak gurur verici” dedi.

1-DENİZLİ-YARIŞ

Beşinci etap yarışının sürdüğü sırada varış noktasında bir yarış daha gerçekleştirildi. Bisikletçilerin henüz Tavas kavşağında bulunduğu sırada Korucuk’tan başlayan bir yerel yarış organize edildi. Denizlili bisikletçiler bu yarışta zafere ulaşmak için mücadele etti.

2-YARIŞ-KAZA

Denizlili bisikletçilerin yarışı sırasında bir kaza yaşandı. Varış noktasına 50 metre kala bisikletçilerden biri alan içindeki görevliye çarparak yere kapaklandı.

3-YOĞUN-İLGİ

Denizlililer 51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na büyük ilgi gösterdi. Özellikle varış noktasında büyük bir kalabalık vardı. Yol boyunca Denizlililer bisikletçileri alkışlayarak motive etmeye çalıştı.

4-FİNİŞE-GİRERKEN

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ferdi etap sıralamasında üçüncü olan Jay Maccarthy’e madalyasını taktı.

5-ZOLANDAN-ÜÇÜNCÜYE-ÖDÜL

Ak Parti Denizli Milletvekili Nurcan Dalbudak yarışı ikinci tamamlayan İspanyol bisikletçi Cuesta Barbsero’ya madalyasını taktı.

6-DALBUDAK-İKİNCİYE-ÖDÜL

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe yarışı şampiyon tamamlayan Sacha Modolo’nun madalyasını taktı.

7-VALİ-ŞAMPİYONA-ÖDÜL

Yarışı ilk üç sırada bitiren bisikletçiler Modolo, Berbero ve Maccarthy podyumda birlikte fotoğraf verdi.

9-TURKUAZ-MAYO

Yarışta takım etap sıralaması Caja Rural – Seguros RGA, CJR, Tinkoff – Saxo, TCS, Topsport Vlaanderen – Baloise, TSV şeklide oluştu.

10-KAYMAKAM-YEŞİL-MAYO

Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru etabın en sprinter bisikletçisine yeşil maya ünvanını verdi.

11-GÜRLES-İN-KIRMIZI-MAYO

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin Dağların Kralı mayosunu sahibine teslim etti.

12-İBANOĞLU-BEYAZ-MAYO

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu Türkiye güzelliklerini anlatan beyaz mayoyu Carlos Cuesta Barbero’ya verdi.

13-GÜRLESİN--ÇEŞME

Pamukkale Belediyesi alana ikram çeşmeleri kurarak vatandaşların sıcak havada soğuk meşrubat içerek serinlemelerini sağladı. Başkan Gürlesin bir süre vatandaşlara bizzat kendi elleriyle meşrubat ikram etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..