REKLAMI GEÇ

Denizli tanıtıma hazır

Denizli tanıtıma hazır

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun iki etabında yer alan Denizli’de yerel yönetimler alarma geçti. Denizli bu önemli organizasyona hazır.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 27 Nisan 2015 Pazartesi, 15:31

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu bu yıl 51. kez gerçekleşiyor. Uluslararası yarış takviminde yer alan bu önemli organizasyona Denizli de iki etapla katılıyor. Biri Türk takımı toplam 21 profesyonel kulübün 168 sporcu ile katıldığı yarışlar 120’nin üzerinde ülkede 14 farklı dilde canlı yayınlanacak. Denizli’nin tanıtımı açısından büyük öneme sahip yarışın en uzun etabını Cuma günü Denizli’den start alacak 184 kilometrelik Denizli – Selçuk etabı oluşturacak.

Denizli 156 kilotmetrelik Muğla – Denizli etabının içinde de yer alacak. 30 Nisan günü gerçekleşecek bu etabın varış noktası ise dünyaca ünlü Pamukkale olacak.

YEREL YÖNETİMLER ALARMA GEÇTİ
51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için Denizli’de büyükşehir belediyesi ve Pamukkale Belediyesi de alarma durumuna geçti. Organizasyonun hiçbir terslik olmadan sürebilmesi için Türkiye Bisiklet Federasyonu ile birlikte hareket eden yerel yöneticiler bugün bir basın toplantısı yaparak halkı bilgilendirdi.

İBANOĞLU: DENİZLİ’NİN TANITIMI İÇİN ÖNEMLİ
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu yarışın kentin tanıtımı açısından büyük öneme sahip olduğunu söyledi. İbanoğlu 8 etaptan oluşan organizasyonda iki etabın Denizli’de gerçekleşeceğini vurguladı, “Turun en uzun etabı Denizli etaplarından biri olacak. Canlı yayınla kentimizin güzellikleri  tüm dünyaya aktarılacak” dedi. İbanoğlu önceki yıllarda vibrasyon şikayetinde bulunan takımlara seslenerek, “Vibrasyon sıkıntısı Muğla-Denizli yolu üzerinde yaşanmıştı. O bölgede yol yapım çalışmaları bu sorunu büyük ölçüde ortadan kaldırdı. Uzmanlar güzergahı inceledi ve takvime alınması için olur verdi” dedi.

 

GÜRLESİN: BÜYÜK NİMET
Organizasyona ev sahipliği yapacak Pamukkale Belediyesi’nde Başkan Hüseyin Gürlesin tanıtımın önemine dikkat çekti. Turu bulunmaz nimet olarak değerlendiren Gürlesin, “3 yıl sonra yeniden takvimin içinde yer almak çok güzel. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bu bizim için büyük öneme sahip bir organizasyon. Kentimizin tanıtımını gerçekleştirmede büyük katkıları olacak” diye konuştu.

ZOLAN: HALKIMIZIN HOŞGÖRÜSÜNÜ BEKLİYORUZ
Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sırasında kent merkezinde bazı cadde ve sokakların saatlik olarak trafiğe kapatılacağını söyleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Bizim için çok önemli bir organizasyon. Kentimizin tanıtımını yapma fırsatı bulacağız. Bu fırsatın bir bedeli olarak biraz sıkıntı da çekeceğiz. Halkımızın hoşgörüsünü bekliyoruz. Kapatılacak cadde ve sokaklar daha sonra ilan edilecek” dedi. Zolan Pamukkale’deki varış noktasında bisikletçileri bekliyor olacaklarını hatırlatarak, “Halkımızın da gelmesini hem sporculara hem bizlere destek olmasını bekliyoruz. Herkesi davet ediyoruz. ayrıca Çınar Meydanı’ndan yapılacak starta da halkımızı davet ediyoruz. Bu organizasyon kentimizin tanıtımı için önemli olduğu kadar bisiklet sporunun sevilip yaygınlaştırılması bakımından önemli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..