REKLAMI GEÇ

Denizlili bisikletçiler derece ile döndü

Denizlili bisikletçiler derece ile döndü

Denizlili bisikletçiler, Yol Bisikleti Şampiyonası’ndan madalya ile döndü.

/ DENİZLİSPORHABER / 1 Ekim 2013 Salı, 10:09

Türkiye Bisiklet Federasyonu’nun 2013 faaliyet programında yer alan Yol Bisikleti Yıldızlar Türkiye Şampiyonası geçtiğimiz hafta sonu 120 erkek 32 bayan sporcunun katılımıyla Aksaray ilinde yapıldı.

Denizli’yi Antrenör Hakan Yıldırım nezaretinde, Aydın Dede, Onur Aydın, Süleyman Pişken, Ege Eke ve Yasin Yalçın’dan oluşan 6 kişilik kafile başarıyla temsil etti.

21 kulüp 72 sporcunun katıldığı Yıldız A (15-16 yaş) kategorisinde, sporcuların rakiplerinin yanında kendi iradesiyle mücadele ettikleri ve oldukça zor olan 12 km mesafeli  Zamana Karşı yarışında Aydın Dede,  elde ettiği 17dk 26sn’lik derecesiyle Türkiye ikincisi olmayı başardı. Birinciliği Konya Torku Şekerspor Kulübünden  Alihan Demirbağ 17dk12sn de, üçüncülüğü ise yine aynı kulüpten Celalettin KAL, 17dk 54sn ile elde etti. Araç trafiğine kapalı olmasına karşın parkura izinsiz giren kamyon yüzünden zaman kaybeden sporcumuz Onur Aydın, elde ettiği 18dk 17sn derecesiyle Türkiye dokuzuncusu oldu.

Denizli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Bisiklet Antrenörü Hakan Yıldırım yarış ile görüşlerini şöyle dile getirdi; “Yıldızlar Türkiye Şampiyonası 2013 yarış takviminde Haziran ayında yapılacaktı. Ancak Bisiklet Federasyonu tarafından 2 kez ertelendi ,bu da sporcularımızın moral ve motivasyonunu oldukça olumsuz yönde etkiledi. Haziran ayında form durumumuz çok daha iyiydi bu müsabakada hedefimiz Türkiye Şampiyonu olmaktı ancak ikinci olmakta büyük başarıdır. Çünkü Konya Torku Şekerspor kulübü Bisiklet Takımının imkanları gerek malzeme gerekse çalışma imkanı olarak bizden çok daha iyi durumda sonuçta profesyonel bir kulüp. Futbola  yapılan yatırım   amatör sporlara yapılsa inanıyorum ki Denizli Olimpiyatlara çok daha fazla sporcu gönderir”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..