REKLAMI GEÇ

Denizli’ye dev organizasyon

Denizli’ye dev organizasyon

Türkiye Bisiklet Federasyonu, uluslararası yarış takvimine dahil ettiği Ege Turu’nun 4 etabını Denizli’ye verdi. Pedallara perşembe günü basılacak.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 17 Ekim 2015 Cumartesi, 11:43

Daha önce Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na ev sahipliği yapan Denizli, bu alanda yeni dev bir organizasyona şahit olacak. türkiye Bisiklet Federasyonu, uluslarası yarış takviminde yer alan Uluslararası Ege Turu’nun 4 etabını da Denizli’de gerçekleştiriyor.

Yarışlar 22 – 25 ekim tarihleri arasında koşulacak. Yarışlara UCI kuralları gereğince ülkelerinin kıtalararası takımları, milli takımlar, bölge ve kulüp takımları katılabilecek.

Yarışların organizasyon komitesinde Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Büyükşehir Belediye Başkanı  Osman Zolan, Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da yer alacak.

Yarışma direktörlüğünü Denizlili milli bisikletçi ve aynı zamanda antrenör Hakan Yıldırım üstlenecek.

Türkiye Bisiklet Federasyonu organizasyona katılan takım ve sporculara tırmanış, sprint ve etaplar kategorilerine göre prim de dağıtacak. Prim toplamının 12 bin Euro’nun üstünde olduğu belirtildi. Yarışmanın kayıt işlemleri 21 Ekim Çarşamba günü tamamlanacak. Aynı gün teknik toplantı da gerçekleştirilecek.

İŞTE 1. ETAP
22 Ekim’de başlanacak yarışların ilk etabını 8 kilometrelik Pamukkale – Pamukkale etabı oluşturuyor. Saat 10:00’da verilecek startın ardından bisikletçiler, simetrik etapta bir kilometrelik iniş ve çıkış tırmanacak. Pamukkale’de başlayan yarış, Küçükdere Kavşağı’ndaki dönüşün ardından yine Pamukkale’de on bulacak. Bu etap zamana karşı yarışx şeklinde geçecek. Finişin 10 dakika içinde görülmesi planlanıyor.

İŞTE 2. ETAP
Uluslararası Ege Turu’nun ikinci etabı ise 23 Ekim’de start alacak. Yarışçılar saat 10:00’da Denizli Çevre Yolu’ndaki başlangıç noktasından itibaren mücadeleye girişecek. Yaklaşık üç saatte tamamlanması beklenen etabın uzunluğu 123,2 kilometre.

Çevre Yolu’ndan start alacak yarışçılar Güzelköy Köprülü Kavşağı’nda U dönüşü gerçekleştirecek. Salihağa Kavşağı Geçişi ile devam edecek etabın 19,4’ncü kilometresinde ikinci U dönüşü gerçekleşecek. Yeniden start-finish noktasına yönelecek yarışçılar son 264 metrede sprint primi için ter dökecek. Aynı  yolun yeniden kat edileceği etabın Salihağa Kavşağı’ndan sonraki  bölümde, yarışın ise 54,2. kilometresinde 307 metrelik tırmanışta ‘Yokuş Primi’ geçerli olacak. Start-finiş noktasındaki üçüncü buluşmada son 264 metre ikinci sprint primi, 307 metrelik tırmanış sırasında da ikinci yokuş primi devreye girecek. Yarış başladığı noktada son bulacak.

İŞTE ÜÇÜNCÜ ETAP
129 kilometre uzunluğundaki üçüncü etap yarışı ise 24 Ekim saat 10:00’da start alacak. Yarışın yine 3 saate yakın sürede tamamlanması bekleniyor. Pamukkale’den başlayacak yarış köprülü kavşaktan sağa dönüş ile devam edecek. Bisikletçiler Güzelköy Kavşağı’nı geçtikten sonra Ankara Yolu’na çıkacak. Organize Sanayi Kavşağı’ndan devam eden yürışçılar Kocabaş’ta 457 metrelik yokuş sprinti daha sonra Kaklık’ta 540 metrelik sprint primi için mücadele edecek. Kaklık Kavşağı’ndan devam edecek etap Bozkurt ayrımında hafif sağa dönecek. Bozkurt’taki büyük döner kavşak geçişinden sonra havalimanı kavşağına ulaşılacak. Yarışın 63,5’nci kilometresinde 852 metrelik tırmanışta yine yokuş primi devreye girecek. Bölgedeki dinlenme tesislerinin bulunduğu bölümde ise 845 metrelik phistte sprint primi verilecek.

Çardak Bölge Trafik Kavşağı’ndan U dönüş yapıldıktan sonra çevre yolu girişi için sağa dönülecek. Pamukkale ayrımında yine sağa dönecek yarışçılar etabı 248 metrelik düzlüğü bulunan Pamukkale’de sonlandıracak.

İŞTE DÖRDÜNCÜ ETAP
Yarışın son günü 110 kilometrelik Pamukkale – Pamukkale etabı koşulacak. Yine saat 10:00’da start alacak yarışın iki saat 30 dakika içinde tamamlanması ön görülüyor.

Bu etapta yarışçılar Salihağa ve Güzelköy köprülü kavşaklarından 4 kez U dönüşü yaparak aynı pisti koşacak. Yarışın 46,5’nci kilometresinde ve 90,5’nci kilometresinde sprint primi uygulaması yapılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..
 

Bakış Açısı   -  Bağlantı 17 Ekim 2015, 19:50

Güzargah seçimleri çok yanlış. Daha iyi yerler ve yollar var. Yine birilerinin dediği olmuş.