REKLAMI GEÇ

EN HIZLI PEDALLAR DENİZLİ’DE BELLİ OLACAK

EN HIZLI PEDALLAR DENİZLİ’DE BELLİ OLACAK

TBF, 2014 Yol Yarışları Türkiye Şampiyonası’nı 24-26 Haziran’da Denizli’de yapacak.

/ DENİZLİSPORHABER / 13 Haziran 2014 Cuma, 10:36

Türkiye Bisiklet Federasyonu, önemli organizasyonlarından biri olan Yol Yarışları Türkiye Şampiyonası’nı Denizli’de yapma kararı aldı. Türkiye’nin en iyi pedallarının ağırlanacağı şampiyona için hazırlıklar tamamlanmak üzere. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü de şampiyonanın koordinasyonunu üstlenirken 500 sporcunun Denizli’ye yarış için gelmesi bekleniyor.

Bütün kategorileri içine alan Türkiye Şampiyonasında bisikletçiler ilk gün, zamana karşı yarışacak. Şampiyonanın ilk yarışı, Büyük Erkekler kategorisinde 24 Haziran Salı saat 08.30 da Pamukkale’den start alacak. Sporcuların en iyi zamanı yakalamaya çalışacağı 24 km.lik etap Irlıganlı’da kurulacak finiş çizgisinde son bulacak. Yarışlar birbiri ardına gün boyunca farklı kategorilerde devam edecek.

Şampiyonanın ikinci gününde bisikletçiler İzmir–Ankara Çevre Yolunda pedal çevirecek. Masterlar yarışıyla start alacak ikinci günde bisikletçiler, 61.6 km.lik mesafeyi iki tur yaparak koşacak. Son üç yılın Masterlar Türkiye Şampiyonu Denizlili Bisikletçi Hakan Yıldırım, bu yarışlarda yine favori gösterilirken tecrübeli pedal, 25 Haziran Çarşamba günü saat 09.00 da başlayacak yarışta pistteki yerini alacak.

En uzun mesafeli yarışlar şampiyonanın son gününde yapılacak. Büyük Erkekler 145,2 km’lik etapta, Genç Erkekler ise 92,4 km.lik parkur boyunca pedal çevirecek. Denizli’yi yarışlarda Telekom Spor Kulübünden 15 sporcu temsil edecek. Bisiklette Denizli’nin gelecek vaat eden sporcularından Aydın Dede gençlerde, Süleyman Pişken ise yıldızlarda yarışacak. Yaklaşan Şampiyonada hedeflerinin çok sporcuyla kürsüde yer almak olduğunu söyleyen İl Müdürlüğü Antrenörü ve Sporcu Hakan Yıldırım; hazırlıkları sürdürdüklerini belirtti.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu; organizasyona Denizli’nin ev sahipliği yapmasından memnun olduğunu söyledi. İbanoğlu, “Çocukluğumuzun vazgeçilmez tutkularından bisiklet, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sayesinde her yıl Türkiye’nin turizm elçisi oluyor. 2010 ve 2011 yıllarında Marmaris-Denizli etabıyla Pamukkale’yi de içine alan bisiklet turunu izledik. Onun dışında federasyon düzeyinde yıllardır Denizli’de yarışlar düzenlenmiyordu. Yıllar sonra böyle önemli bir şampiyonayı Denizli’de yapmaktan, bisiklet sporuyla ilgilenen kulüplerimizi ve sporcuları ağırlamaktan ve onları izlemekten mutlu olacağız.” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..