REKLAMI GEÇ

İşte o formaların anlamı

İşte o formaların anlamı

Denizlisporhaber.com yazarı Hakan Yıldırım formaların anlamlarını yazdı

/ DENİZLİSPORHABER / 27 Nisan 2014 Pazar, 13:31

TUR 2014 FORMALARI

Her etap sonunda çıkan genel klasmanda, zaman olarak en iyi derece sahibi, turkuaz formayı giyme şerefine erişirken, parkur boyunca prim kapılarından alınan puanlar neticesinde diğer formalar sahiplenirini bulur. Her etap sonunda forma klasmanında ilk sıraya yerleşen sporcu sonraki etaba kazandığı formasıyla başlar ve formayı Tur sonuna kadar korumayı hedefler.

Turkuaz Forma
Akdeniz ve Ege kıyılarına rengini veren, Fransızca Türk kelimesinin söylenişinden türetilen Türk mavisi Turkuaz, TUR’un kurumsal rengi olarak Lider mayosuna da rengini veriyor. Turkuaz Forma Genel Klasmanda ilk sırada olan sporcuya verilir ve tur sonuna kadar bu formayı korumaya çalışır.

Beyaz Forma
Türkiye Güzelliklerine vurgu yapılarak tarihi ve doğal zenginliklerin ekranlara taşındığı prim kapıları ile Beyaz Mayo her etap sonunda prim kapıları liderinin üzerinde kürsüye taşınıyor.

Kırmızı Forma
Dağların kralının belirlendiği en iyi tırmanışçı prim kapıları ile Kırmızı Mayo klasmanında tırmanış etaplarında başarılı sporcular arasında rekabet yaşanıyor. Tırmanış Puan Klasmanında ilk sırada yer alan sporcu bu formayı giymeye hak kazanır.

Yeşil Forma
En güçlü sprinterler arasındaki mücadeleye sahne olan Sprint kapıları ile Yarışın bitişinde elde edilen puanların toplamı neticesinde sporcu Yeşil Mayo giymeye hak kazanır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..