REKLAMI GEÇ

KİRALIK BİSİKLETLE TÜRKİYE ŞAMPİYONU

KİRALIK BİSİKLETLE TÜRKİYE ŞAMPİYONU

Denizlili milli bisikletçi Mehmet Erken, zamana karşı yarışına uygun olmayan kiralık bisikletle şampiyon oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİSPORHABER / 13 Temmuz 2017 Perşembe, 10:56

Türkiye’de destek konusunda popüler spor branşlarının çok gerisinde kalan bisiklet sporunda Denizli tarih yazmaya devam ediyor. Son yılların flaş isimlerinden Mehmet Erken, yine çok önemli bir başarının altına imza attı. Fakat bu kez durum tek başına rakiplerle mücadele etmekten ibaret değildi.

MALATYA’DA HERKESİ GERİDE BIRAKTI
Geçen yılın Balkan ikincisi milli bisikletçi geçtiğimiz günlerde Malatya’da gerçekleştirilen Türkiye Şampiyonası Puanlı 4. Etap Yol Yarışları’na ferdi klasmanda katıldı. Tırmanışların da olduğu 14 kilometrelik parkurda Denizli Telekom Spor Kulübü adına yarışan Mehmet Erken, federasyonun faaliyet programında da yer alan bu önemli yarışta 21 dakika 06 saniye ile tüm rakiplerinden önce finişi gördü. En yakın rakibine 42 saniye fark atan Mehmet Erken, Konya ve Kocaeli temsilcilerini geride bırakarak kariyerine bir şampiyonluk daha ilave etti.

KİRALIK BİSİKLETLE YARIŞA KATILDI
Son derece sınırlı destek alan milli bisikletçinin bu yarışta tek mücadelesi parkur ve rakiplerle olmadı. Zamana karşı yarışına uygun bisiklete sahip olmayan milli sporcu yarış öncesi bisiklet bulmakta da çok zorlandı. Özel üretim zamana karşı yarışı bisikleti bulunmayan sporcu kiralamak istediyse de bu önemli ekipmanı kiralayan kimse bulunmadığı için amacına ulaşamadı. İstanbul’da yaşayan ve bisiklet sporu ile ilgilenen bir başka sporcudan yol yarışına bisiklet kiralandı. Şampiyonluk ise bu bisikletle kazanıldı.

AVRUPA ŞAMPİYONASI’NA GİDECEK AMA…
Denizli’de yıllardır bisiklet sporu yapan fakat destek olmadığı için çok önemli turnuvalara katılamadıkları gibi, antrenman ekipmanlarına dahi sahip olamayan bisikletçiler buna rağmen Denizli adını kürsüye çıkarmayı başarıyor. Kendi imkanları ile ayakta kalmaya çalışan sporculara özellikle sponsorluk konusunda destek bulunamıyor. Aynı durum şampiyon sporcu Mehmet Erken için de geçerli. 2 Ağustos’ta Danimarka’da yapılacak Avrupa şampiyonasına katılacak olan milli sporcu yine kiralık ekipmanla turnuvada boy gösterecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..