REKLAMI GEÇ

PAMUKKALE’DE ZAFER MODOLO’NUN

PAMUKKALE’DE ZAFER MODOLO’NUN

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nda 5. etap Muğla-Pamukkale yarışını Lampre-Merida takımından Sacha Modolo tekerlek farkı ile kazandı.

Selami Aydın / DENİZLİSPORHABER / 30 Nisan 2015 Perşembe, 16:30

  1. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun 160 kilometrelik 5. etabı Muğla – Pamukkale yarışının kazananı Lampre-Merida takımından Sacha Modolo oldu.

161 bisikletçinin start aldığı bu etaba 10’uncu Türkiye Tur’u zaferini Fethiye – Marmaris etabında elde eden Lotto Soudal Takımından Andre Greipel katılmadı. Alman bisikletçi ani bir kararla Giro De Italia için hazırlık yapacağını ileri sürerek Tur’dan ayrıldı.

ETAPTA KAVGA
Marmaris rampası çıkılırken ana grupta iki sporcunun bisikletlerinden inerek birbirleri ile kavga ettikleri gözlendi. Astana Takımı’ndan Dimitry Gruzdev’in, Southest Takımı’ndan Eugert Zhupa’ya yumruk attığı tespit edildi. Komiserler kurulu bu iki bisikletçiye ceza vermesi bekleniyor.

İLK KAÇIŞ 22. KİLOMETREDE
Marmaris’ten verilen startın ilk kilometreleri toplu halde geçildi. 9’uncu kilometre geçilirken çok sayıda atakların gerçekleştiği gözlendi. 15’inci kilometre gelindiğinde 3 sporcu atak yaptı. Öndeki kaçış grubunu Lotto Soudal’dan Thomas De Gendt, United Healthcare Takımından Alessandro Bazzana, Wanty-Groupe Gobert Takımından Frederick Veuchelen oluşturdu. Bu üçlü 22’inci kilometre geçilirken ana grupla (Peleton) arayı 4 dakika 35 saniye açtı. 40’ıncı kilometre geride kalırken öndeki üçlünün arayı iyice açtığı gözlendi. Fark 7 dakika 11 saniye olmuştu. Bu zaman farkı Tur’un başından bu yana elde edilen yüksek rakamdı. 61’inci kilometrede öndeki üçlünün ardından CCC Sprandi Polkowice Takımı ana gruba liderlik edersen Rebellin’i de koruma altına almadan edemiyorlardı.

GÖZLER PETRACCHİ’DE
Etabın ilk tırmanışına (KOM) Mtn-Qhubeka takımının liderliğinde girildi. Gözler daha önce Pamukkale etabını kazanan Southeast Takımından Alessandro Petacchi’deydi. Petacchi’nin takım arkadaşı Jakub Mareczko’nun Fethiye-Marmaris etabında çok çalıştığı gözlenirken Pamukkale etabında yorgunluğu dikkat çekiyordu.

RÜZGARIN ETKİSİ
71’inci kilometre geçilirken rüzgarında etkisiyle zaman farkı erimeye başladı. Buna ana grubun tempo yapmasını da eklersek farkın 3 dakika 35 saniyeye kadar düştüğünü söyleyebiliriz.

74’üncü kilometre geçilirken etabın ilk tırmanış primi gerçekleşti ve şu sonuçlar alındı: 1-Thomas De Gendt (Lotto Soudal), 2-Frederik Veuvhelen (Wanty-Groupe Gobert), 3-Eduardo Sepulveda (Retagne-SecheEnvırronnemen), 4-Juan Pablo Valencia (Colombia). Prim kapısı geçilirken zaman farkı daha kapandı. Yeni zaman farkı 2 dakika 25 saniye olarak ölçüldü.

SPRİNT PRİMİ SONUÇLARI
Afrodit kavşağı geçilirken etabın sprint primi de gerçekleşti. Yeşil mayo için mücadele sporcular prim kapısından geçerken şu sonuçlar alındı: 1-Alessandro Bazzana (Unıdethelatcare),  2-Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe-Gobert), 3-Thomas Dendt (Lotto Soudal) Prim kapısından geçilirken öndeki kaçış grubu ile, ana grup arasındaki zaman farkı 1 dakika 56 saniye olarak ölçüldü. 105’inci kilometre geçilirken kaçış grubu peleton ile birleşti. Artık grup tek parça idi ve önlerinde etabın ikinci tırmanış prim kapısı vardı.

İKİNCİ TIRMANIŞ PRİMİ SONUÇLARI
Kınıklı rampası geride kalırken 111’inci kilometrede etabın ikinci tırmanış primi gerçekleşti ve şu sonuçlar alındı. 1- Alessandro Bazzana (Unıdethealtcare), 2-Frederik Veuchelen (Wanty Groupe-Gobert), 3-Thomas De Gendt (Lotto Soudal). Prim kapısı geçildikten sonra dokuz sporcu yeni bir kaçış grubu oluşturdu. Ana grupla zaman farkı fazla açılmadı, ancak ön grupta pedal bastılar. Zaman farkı 20 saniye içinde gitti-geldi. Bu arada Novo Nordsik’ten Kevin De Maesmaker yarışı terk etti. 123’ncü kilometre geçilirken kala kaçış grubu ana grupla birleşti. Denizli şehir içi kat edilirken ana grupta finiş için henüz bir kopma yoktu. Anlaşılıyor ki, Pamukkale’ye tırmanışta kıyamet kopacak.

TÜRKİYE GÜZELLİK PRİM KUPASI BÜYÜK ÇEKİŞMEYE SAHNE OLDU
139’uncu kilometredeki etabın son prim kapısı büyük bir mücadeleye neden oldu. Beyaz mayonun sahibi Luis Mas Bonet prim kapısını ilk geçen sporcu olurken aynı zamanda konumunu korumuş oldu. Unıdethealtcare Takımı’ndan Ken Hanson, son metreye kadar bastı ama, rakibini geçmeye muvaffak olamayınca büyük üzüntü yaşadı. Üçüncülüğü de Topsport Vlaanderen Takımı’ndan Jef Van Meırhaeghe elde etti. Grup toplu halde Pamukkale’ye doğru pedal basmaya devam etti. Son 5 kilometrede herhangi bir parçalanma olmadı. Tüm takımlar sprinterlerini güçlü getirebilmek için rüzgara göğüs germeyi sürdürdüler. Nazım Bakırcı bu yıldızların içinde grubun içinde kalıp inatla pedal basmaya devam etti. Finişe 500 metre kala talihsiz bir kaza yaşanmasına rağmen yine mücadele görülmeye değerdi. Son metrede Lampre Merida Takımı’ndan Sacha Modolo 4 saat 6 dakika 19 saniye ile ilk geçen sporcu oldu.

YARIN SELÇUK ETABI
51’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’una yarın 184 kilometrelik Denizli-Selçuk etabı ile devam edilecek. Turkuaz mayoyu Davide Rebellin giymeye devam edecek.Muğla-Pamukkale Etabını Lampre Merida Takımından Sacha Modolo kazandı.

51’inci Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur’unun 160 kilometrelik Muğla-Pamukkale etabını Lampre Merida takımından Sacha Modolo 4 saat 6 dakika 19 saniye ile kazandı. İkinciliği Caja Rural Seguros Takımı’ndan Carlos Barbero Cuesta, üçüncülüğüde Tınkoff-Saxo Takımı’ndan Jay Mccarthy Tekerle farkı ile elde etti..

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı..